Oppskrifter

Balsamicobakt løk med sopp

balsamicobakt søt løk toppet med deilig stekt sopp
digg tilbehør til grillmat

Balsamicobakt løk med sopp

Serves: 4-6

Ingredients

  • 9 røde løk, middels store
  • 7 ss olivenolje
  • 5 ss balsamico eddik
  • Stor neve med timian
  • Salt og Pepper
  • ---
  • 300 g renset sopp
  • Olje/smør til steking
  • 1 lite fedd hvitløk
  • Salt og pepper
  • Stor neve persille
  • Balsamico crema*

Instructions

1

Kutt hver hele løk 3 ganger, men ikke kutt over rota som holder løkdelene sammen. Løken ser nå ut som en stjerne eller blomst sett ovenfra. Ta av de ytterste harde skallet og sett alle løkblomstene sammen i en ildfast form med rota ned. Legg timian inne imellom og kvern over noen drag med salt og pepper. Ringle over olje og balsamico og bak midt i ovnen i ca. 40 minutter på 200 grader.

2

Rens og kutt frisk sopp eller bruk frossen soppblanding som jeg gjorde. Stek soppen godt i smør eller olje, tilsett hvitløk og persille og smak til med salt og pepper og en liten dæsj med balsamico crema som du får kjøpt i butikken eller kan lage selv :*(søt innkokt balsamico eddik; ca 2 deler eddik, 1 del sukker og 0,5 deler rødvin som kokes inn til den blir litt tykkere)

3

Dryss soppen over den bakte løken og server som tilbehør til grillmat, kylling eller pølser.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply