Oppskrifter

Stekt sopp i hjertesalat

hjertesalatblader med soppfyll
friskt og godt
deilig stekt sopp

Det er fort gjort å bruke mye smør, fløte og butterdeig til sopp. Det er jo ikke så rart siden det passer veldig godt sammen med sopp. Her får du en litt lettere versjon med deilig sopp. Jeg bruker ofte hjertesalatblader som erstatning for både knekkebrød og taco-lomper og fyller på med middag og middagsrester eller pålegg. Sopp passer også utmerket som fyll i hjertesalatbåter, her er en måte å gjøre det på….

Stekt sopp i hjertesalat

Ingredients

  • 300 g renset kantarell/sopp
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 stor neve persille
  • salt og pepper
  • smør eller olje til steking
  • ---
  • 200 g philadelphiaost(light) eller kesam
  • 1 pakke snøfrisk
  • 1 liten rød løk
  • ---
  • 1-2 Hjertesalat

Instructions

1

Bland sammen ostene og rør inn finhakket rødløk. Her kan du erstatte noe av osten med gresk yoghurt, kesam eller cottage cheese hvis det er ønskelig med et lavere fettinnhold.

2

Kutt opp kantarell eller sopp og stek i smør til de blir sprø og gylne, bland inn presset hvitløk og finhakket persille mot slutten og smak til med salt og pepper. Bruk den eller de soppene du har, fesk eller frosset. Du kan også bruke tørket sopp på oppskrifter med fersk sopp, men husk forholdet 1:10, 10 g tørket sopp tilsvarer 100 g fersk. Legg de tørkede soppene i bløt i varmt vann til den er myk, rundt 30 minutter. Klem av bløtevannet (spar på det til supper og sauser) og stek i smør.

3

Smør osteblandingen på hjertesalatblader og topp med sopp.

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply
    vavada 21
    January 12, 2022 at 6:24 pm

    Thanks.

    • Reply
      annepanne.no
      January 13, 2022 at 4:19 pm

      you’re welcome 🙂

    Leave a Reply