Oppskrifter

Tataki med groblad

Tataki med groblad

Serves: 2

Ingredients

  • Tataki:
  • 260 g laks
  • 2 ss grobladknopper
  • 2 ss sesamfrø
  • olje
  • salt og pepper
  • -
  • Ponzusaus:
  • 6 ss soyasaus
  • 1-2 ss rørsukker
  • 1 ss riseddik
  • 1 ts limejuice
  • 1 ts finhakket ingefær
  • ¼ chili
  • ¼ fedd hvitløk
  • ristede sesamfrø til pynt
  • -
  • wasabidressing:
  • 1 dl rømme
  • 1 dl majones
  • smak til med wasabi og limejuice

Instructions

1

Rasp av blomsterknoppene på grobladaks og rist knoppene i stekepanna med litt olje sammen med like deler sesamfrø. Smak til med litt salt og pepper. Rull laksefileten i de ristede knoppene og frøene og stek fileten raskt på alle sider. Poenget med tataki er at kjernen av fileten er rå og kun noen milimeter av det ytre skal stekes. La fileten hvile i 10 minutter etter steking og skjær den i tynne skiver. Server med ponzusaus og wasabidressing. Syltet ingefær er også veldig godt til. Pynt med gjøksyre eller oxalis hvis du har.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply