Oppskrifter

Hageblomstsalat

Dette er er deilig og mettende krydret søtpotet- og quinoasalat som passer som en egen rett med f.eks en frisk yoghurtdressing eller så kan du servere den som tilbehør til kylling eller lam. Blir ekstra god stemning med spiselige blomster til pynt, ville eller tamme, jeg har brukt appelsintagetes og ringblomst og persille fra hagen.

Hageblomstsalat

Serves: 4

Ingredients

  • 2 søtpoteter
  • 1 rødløk
  • 1 granateple
  • 1 dl tørr quinoa
  • 1 neve frisk persille
  • 1 neve frisk koriander
  • 1-2 ts ras el hanout krydder
  • kajennepepper
  • 1 hel hvitløk
  • salt og pepper
  • 1 sitron
  • blomster til pynt, appelsintagetes og ringblomst
  • lime til pynt
  • ---
  • syltet løk 1-2-3 lake:
  • 0,5 dl Eplesidereddik
  • 1 dl Sukker
  • 1,5 dl vann

Instructions

1

Skrubb søtpotetene rene og kutt de i terninger. Ønsker du ikke å bruke skallet skreller du de først. Legg potetterningene utover et stekebrett med bakepapir. Kutt en hel hvitløk i grove biter og bland inn med terningene. Dryss over litt salt og pepper, krydderblandingen ras el hanout og litt kajennepepper. Ringle olje over og stek de i ca 30-45 minutter på 200 grader. Snu på de underveis og fjern hvitløksbitene når potetene er ferdig.

2

Imens potetene baker kutter du løk i skiver, ringer eller biter og sylter den. Kok opp vann med sukker og eddik til sukkeret er oppløst, slå av varmen. Hell løken opp i kjelen og la den stå å kjøle seg ned. Kok quinoa etter pakkens anvisning mens løken sylter, skyll og la quinoa renne av og kjøle seg ned. Rens granateplet og skyll kjernene og la de også renne av. Bland quinoa, syltet løk, søtpotet, granateple og urter, smak til med salt og pepper og skvis over sitronsaft. Blir ekstra god stemning med spiselige blomster som pynt, ville eller tamme, jeg har brukt appelsintagetes og ringblomst.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply