Oppskrifter

Egg med vårpengeurt

Vårpengeurt er en av de første spiselige blomstene om våren sammen med gullstjerne. En typisk garnityrplante som er fin å pynte med og blande i salat eller drysse over smørbrød og eggeretter, på samme måte som karse. Jeg bruker bare blomstene og de smaker deilig skarpt og sennepsaktig.  Denne eggeretten er vårlig og passer godt til koldtbordene nå i mai. Og får du noen til overs passer de veldig godt på brødskiva. Når blomsten er avblomstret får den en lang stilk med flate nesten hjerteformede trekantede frø, disse er også fine å bruke som garnityr og strø og smaker svakt sennepsaktig. Det samme smaker rosettbladene.

Egg med vårpengeurt

Ingredients

  • 10 egg
  • En bukett vårpengeurt
  • -
  • Topping/dressing:
  • 1-2 ansjos i olje, valgfritt
  • 3 ss finhakket Helios hele små sylteagurk
  • 2 dl majones/ 190 g
  • 6 ss finkuttet gressløk eller villløk
  • 1 ss saft av sitron
  • 1 ss finhakket vårpengeurt
  • Salt
  • Pepper

Instructions

1

Kok eggene til smilende, nesten hardkokt. Jeg koker de i 5 minutter etter at de begynner å koke.

2

Bland sammen majones, sitronsaft, finhakket sylteagurk, (finmost ansjos), finkuttet gressløk og vårpengeurt. Rør godt og smak til med salt og pepper. Del eggene i to og legg en klatt med topping på hvert egg. Legg en vårpengeurtblomst på topp. Dette er enkel mat å ta med ut i det grønne. Enten koker du eggene på forhånd eller så koker du de på tur og toppingen kan du ha med ferdig, halvferdig eller blande på stedet.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply