Soppkurs og nyttevekstkurs 2024

KURS 2024:

🌿 Nyttevekstkurs 1, nybegynner, i Oslo ved Ullevål torsdag 23 mai 2024 kl 1700.
Vi går en runde i ulike vekstmiljø og gjennomgår sesongens nyttevekster som vi finner på vår vei. Kle deg etter forholdene, og ta gjerne med kurv, saks, brødposer, litt tørkepapir og litt vann for å fukte og oppbevare vekstene du plukker, hvis du har. Penn og papir hvis du liker å notere. Vi møtes ved Ullevål Stadion T-bane (utenfor Kiwi) kl 1700 og avslutter på samme sted. Vi gleder oss til å guide dere gjennom en rekke spiselige spennende vekster! Kurset varer i 2,5 timer. Kursavgift per person er 500,- som vippses Pia 47 02 69 37 eller Anne 40 47 05 34 innen en uke før kursdato. Merkes nyttevekstkurs 1 eller kursdato. (Avbestilling senest 48 timer før kursstart, ingen refusjon av kursavgift etter det) Vi gjennomfører kurset så sant det ikke blir ekstremvær. Rundt 25 deltagere pr kurs, hvis få deltagere stiller kun en av oss som kursleder. Muligheter for ekstrakurs hvis stor pågang, nye kurs annonseres i så fall her. 🌿PS, hva med å gi bort et kurs i gave?

🌿 Nyttevekstkurs 2, nybegynner, i Oslo ved Ullevål torsdag 6 juni 2024 kl 1700.
Vi går en runde i ulike vekstmiljø og gjennomgår sesongens nyttevekster som vi finner på vår vei. Kle deg etter forholdene, og ta gjerne med kurv, saks, brødposer, litt tørkepapir og litt vann for å fukte og oppbevare vekstene du plukker, hvis du har. Penn og papir hvis du liker å notere. Vi møtes ved Ullevål Stadion T-bane (utenfor Kiwi) kl 1700 og avslutter på samme sted. Vi gleder oss til å guide dere gjennom en rekke spiselige spennende vekster! Kurset varer i 2,5 timer. Kursavgift per person er 500,- som vippses Pia 47 02 69 37 eller Anne 40 47 05 34 innen en uke før kursdato. Merkes nyttevekstkurs 2 eller kursdato. (Avbestilling senest 48 timer før kursstart, ingen refusjon av kursavgift etter det) Vi gjennomfører kurset så sant det ikke blir ekstremvær. Rundt 25 deltagere pr kurs, hvis få deltagere stiller kun en av oss som kursleder. Muligheter for ekstrakurs hvis stor pågang, nye kurs annonseres i så fall her. 🌿PS, hva med å gi bort et kurs i gave?

🍄 Soppkurs 1, nybegynner, i Oslo, ved Ulsrudvann torsdag 22 august 2024 kl 1700.
Vi starter med en runde teori og presentasjon av ulike sopper vi tar med. Etterpå går vi en runde i ulike soppterreng og gjennomgår sesongens sopp som vi finner. Kle deg etter forholdene, og ta gjerne med kurv, kniv, kost og noen papirposer/beger for å skille og oppbevare soppene du plukker. Vi møtes ved bilparkering Ulsrudvann/ Østmarksetra kl 1700 (T-bane linje 3 til Ulsrud. Derfra kan du følge merket turvei helt opp til Østmarksetra, ca 15 minutter å gå) og vi avslutter på samme sted. Vi gleder oss til sopptur med dere og forhåpentligvis finner vi mange ulike spennende sopp! Ta gjerne med deg sopp du har plukket dagene før og har lyst til å kontrollere, vi er begge sertifiserte soppsakskyndige og kontrollører. Kurset varer i 2,5 timer. Kursavgift per person er 500,- som vippses Pia 47 02 69 37 eller Anne 40 47 05 34 innen en uke før kursdato. Merkes soppkurs 1 eller kursdato. (Avbestilling senest 48 timer før kursstart, ingen refusjon av kursavgift etter det) Vi gjennomfører kurset så sant det ikke blir ekstremvær eller ekstremtørke. Rundt 25 deltagere pr kurs, hvis få deltagere stiller kun en av oss som kursleder. Muligheter for ekstrakurs hvis stor pågang, nye kurs annonseres i så fall her. 🍄 PS, hva med å gi bort et kurs i gave?

🍄 Soppkurs 2, nybegynner, i Oslo, ved Ulsrudvann torsdag 5 september 2024 kl 1700.
Vi starter med en runde teori og presentasjon av ulike sopper vi tar med. Etterpå går vi en runde i ulike soppterreng og gjennomgår sesongens sopp som vi finner. Kle deg etter forholdene, og ta gjerne med kurv, kniv, kost og noen papirposer/beger for å skille og oppbevare soppene du plukker. Vi møtes ved bilparkering Ulsrudvann/ Østmarksetra kl 1700 (T-bane linje 3 til Ulsrud. Derfra kan du følge merket turvei helt opp til Østmarksetra, ca 15 minutter å gå) og vi avslutter på samme sted. Vi gleder oss til sopptur med dere og forhåpentligvis finner vi mange ulike spennende sopp! Ta gjerne med deg sopp du har plukket dagene før og har lyst til å kontrollere, vi er begge sertifiserte soppsakskyndige og kontrollører. Kurset varer i 2,5 timer. Kursavgift per person er 500,- som vippses Pia 47 02 69 37 eller Anne 40 47 05 34 innen en uke før kursdato. Merkes soppkurs 2 eller kursdato. (Avbestilling senest 48 timer før kursstart, ingen refusjon av kursavgift etter det) Vi gjennomfører kurset så sant det ikke blir ekstremvær eller ekstremtørke. Rundt 25 deltagere pr kurs, hvis få deltagere stiller kun en av oss som kursleder. Muligheter for ekstrakurs hvis stor pågang, nye kurs annonseres i så fall her. 🍄 PS, hva med å gi bort et kurs i gave?

Er dere en bedrift, stor eller liten,
eller et bursdagslag som vil starte festen i skogen,
kanskje en turgruppe som ønsker et soppkurs eller nyttevekstkurs?
Hør med oss så kan vi tilpasse et opplegg.

kontakt hvis spørsmål;
Pia Fjellner: pia.fjellner@yahoo.no 47 02 69 37
eller Anne Mæhlum: anne@annepanne.no 40 47 05 34

Bestill gavekort via mail til Pia Fjellner: pia.fjellner@yahoo.no 47 02 69 37
eller Anne Mæhlum: anne@annepanne.no 40 47 05 34, deretter vippse 500,- pr kurs du vil bestille

til samme person du har mailet med. Gavekort kommer på mail.

Salg av sopp og /eller nyttevekster:
Utvalget vil variere fra sesong til sesong og avhenger av vær og vind. All sopp vi selger er kontrollert av oss som er soppsakskyndige fra Norges sopp og nyttevekstforbund og vi er nyttevekstkyndige gjennom samme forbund. Vi er registret gjennom Mattilsynet og er autoriserte for salg. Ta kontakt så kan vi fortelle hva som er tilgjengelig fremover.
Pia Fjellner: pia.fjellner@yahoo.no 47 02 69 37
eller eventuelt Anne Mæhlum: anne@annepanne.no 40 47 05 34

Hvem er vi?
Pia har plukket sopp hele livet og brenner for å dele soppgleden og kunnskapen videre, til voksne som barn, til nybegynner som viderekommen. Hun gleder seg over mestringen og sankegleden som følger med og er fasinert av at man aldri blir ferdig utlært innen feltet. Hun har gått mange soppkurs gjennom årene og ble uteksaminert soppsakkyndig 2020 og nyttevekstkyndig 2021. Pia plukker og leverer sopp og nyttevekster til Kolibri Kolonial og jobber til vanlig som helsesykepleier og familieterapeut.

Anne har også plukket sopp og bær siden barndommen og lærte seg tidlig mange av nyttevekstene. Jakten på flest mulig nye arter og interessen for å videreformidle disse gjennom foto, tekst, bøker og kurs har vært og er en stor lidenskap i tillegg til mat og matlaging, spesielt med ville råvarer. Uteksaminert soppsakkyndig i 2020 og nyttevekstkyndig 2021 gjennom Oslo sopp og nyttevekstforening. Jobber til daglig som matstylist i annepanne.no og driver denne bloggen viltgodt.no og vilt godt på facebook og instagram. Har to nye bøker ute nå; VILT GODT, og VILT GODT SOPP.

Foto: Knut Hovind/Hagebybladet Anne (tv) og Pia (th) plukker villløk