Oppskrifter

Misosuppe med vintersopp

Misosuppe er en rask og enkel suppe som passer perfekt sammen med sopp eller vintersopp. Har du ikke vintersopp så bruk annen sopp, tørket eller fryst. I aller enkleste form kan suppa lages og drikkes som en buljong hvor du koker opp vann og rører ut miso-pastaen i vannet. Fra denne grunnoppskriften kan du legge til mer og da er sopp, tang, tofu og vårløk vanlig tilbehør. Men egg, spinat, spirer, edamame-bønner, nudler, ingefær, soyasaus, chili, chiliolje, sesamfrø og sesamolje er også vanlig å tilføre og sikkert mye mer enn nevnt her.  Miso-pastaen er opprinnelig fra Japan og består av fermenterte soyabønner og ris, og eventuelt andre fermenterte kornsorter. Miso-suppe er den klassiske måten å bruke pastaen på men prøv deg frem i dipp og smør, og prøv pastaen som smaksforsterker i gryter, dressinger og sauser samt som glace og marinade.

Det sies at miso er næringsrikt og godt for magen og imunforsvaret på grunn av sitt rike probiotiske innhold. Ingenting er vel bedre enn at det er godt for både ganen og magen.

vintersopp

noen av ingrediensene i miso-suppe. Har du ikke wakame tang kan du kutte/klippe opp Nori ark som de fleste butikker fører.

Misosuppe med vintersopp

Serves: 1-2

Ingredients

  • 5 dl vann, kraft eller buljong
  • 100 g renset vintersopp eller annen sopp
  • Olje og smør til steking sopp
  • Salt og pepper
  • 100 g silketofu
  • 2 ss miso-paste
  • 2 ss soyasaus
  • 0,5 ts sesamolje
  • 1-2 eggeplommer
  • 1-2 ss Wakame-alger eller Nori tangark
  • 1 neve bladspinat
  • 2 vårløk, finkuttet
  • Sesamfrø til garnityr

Instructions

1

Rens sopp og stek soppen sprø med olje og smør. Kutt opp tofu i terninger og finkutt vårløk.

2

Varm opp kraften med soyasaus, sesamolje og tørket tang i 3-4 minutter, til tangen er bløtt opp. Ta kjelen av varmen og rør inn miso-pastaen til den er oppløst. Tilsett den varme nystekte soppen. Nå bør ikke suppen koke mer, da ødlegges i så fall de probotiske egenskapene til miso-pastaen.

3

Server rykende varm med spinat, tofu, vårløk, sesamfrø og rå eggeplomme hvis du liker det.

4

Jeg har brukt silketofu men du kan bruke vanlig tofu, men den er litt mer gummiaktig i konsistensen og ikke silkebløt som denne.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply