Oppskrifter

Smørstekte kantareller

skogens gull

Et av årets smakshøydepunkter er smørstekte kantareller med litt hvitløk, salt, pepper, og mengder persille på ristet brød! Det blir ikke sommer uten. Er du heldig og finner mye kantareller, kan du sylte de eller fryse ned. Syltede kantareller er fantastisk til viltkjøtt, kjøttretter og fugl, rett og slett vilt godt! Og smørstekte kantareller passer også utmerket til kjøtt, fugl eller vilt, og til pasta eller på pizza. Løp ut i skogen…

Smørstekte kantareller

Ingredients

  • 1 l kantareller
  • 1 potte persille
  • 80 g smør
  • 1 fedd hvitløk
  • salt
  • pepper

Instructions

1

Rens soppen og kutt den opp i mindre biter. Stek først soppen i tørr panne for å få den til å slippe noe av vannet ved samkoking*. Tilsett smør når væsken rundt soppen har kokt inn. Stek til den blir gyllen og litt sprø. Hakk opp persillen og tilsett mot slutten av steketiden sammen med et knust hvitløksfedd. Smak til med salt og pepper. Server på ristet brød eller til kjøtt, fugl eller vilt, til pasta eller på pizza. Vilt godt, en favoritt!

2

*Sopp har generelt høyt vanninnhold, men det kan variere fra sort til sort. For å få best stekeresultat er det vanlig å "samkoke" soppen. Rens sopp og kutt i mindre biter og legg soppen i varm tørr panne (ikke smør eller olje) Noen sopper avgir knapt noe væske mens andre nærmest svømmer i panna. Tilsett litt vann i pannen (1-2 ss) på de som ikke avgir væske for å setter igang væskingen og for å unngå at de blir svidd. Dette kalles samkoking og gir det beste stekeresultatet. Stek videre til all fuktigheten er fordampet/kokt inn og tilsett smør/olje og stek til du får en gyllen og sprø stekeskorpe.

3

Samkoking er også anbefalt ved nedfrysing av sopp (fryse ned soppen i sin egen væske uten tilsatt olje/smør). Merk at endel sopper (særlig risker) krever avkoking som er en annen prosess hvor soppen kokes og kokevannet kastes. Unge friske eksemplarer av steinsopp, kantarell og fåresopp kan fryses rå, men skal ikke tines men tilberedes frossen/halvfrossen for å bevare konsistensen best.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply