Oppskrifter

Vintersopp på hummus

Alltid stas å finne sopp på vinteren. Vintersopp liker seg når det har vært en periode med gråvær og temperaturer rundt null. Det er kjedelig skitur-vær og da er det mer spennende å jakte på sopp. Det gjør jo heller ikke noe at vintersopp smaker godt, bittelitt søtt og syrlig. Jeg liker den best godt stekt… sprøstekt, ellers blir den litt bløt i konsistensen. I dag har jeg toppet en hummus med sprøstekte hatter sammen med urter, pinjekjerner og granateplekjerner. Det er skikkelig kosemat i gråvær!

Her kan du lese mer om vintersopp.

Vintersopp på hummus

Ingredients

  • Ca. 200 g renset vintersopp
  • Rapsolje/smør til steking
  • Salt og pepper
  • ---
  • Hummus:
  • 460 g hermetiske avrente kikerter
  • 3 ss rapsolje
  • 2–3 ss tahini
  • 4–6 kikertlake (fra boksen)
  • 3 ss sitronsaft
  • 1 hvitløkfedd
  • 2 ts spisskummen
  • 1 ts salt
  • ---
  • Topping:
  • olje til å ringle på hummus
  • 1 bunt frisk persille eller ønskede urter
  • 0,5 granateplekjerner
  • 35 g pinjekjerner
  • 0,5 ts chili explotion (kryddermix, evnt bruk chiliflak)
  • Salt og pepper

Instructions

1

Lag hummus først. Bland sammen kikerter, rapsolje, tahini og sitronsaft i en matmølle. Tilsett hvitløk og krydder og kjør mosen glatt, tilsett kikertlake litt og litt for å finjustere konsistensen. Du kan selvfølgelig også bruke ferdig hummus.

2

Rist pinjekjerner i en tørr panne til de får farge og rens granateplekjernene. Finkutt persille.

3

Rens soppen, jeg klipper bort stilker som virker stive og trælete. Legg soppen i tørr panne for å få vannet og fuktigheten ut av soppen før du tilfører smør og olje... gjerne raust med fett. Stek soppen godt, helt til den blir sprøstekt. Smak til med salt og pepper. Her kan du selvfølgelig bruke fryst eller tørket sopp, også sopp fra butikken.

4

Smør hummus utover en tallerken og ringle over litt olje. Dryss over urter, litt salt og pepper samt chili. Topp med deilig sopp, pinjekjerner og granateplekjerner. Liba-brød eller pitabrød passer jo perfekt til.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply