Har du fersk eller tørket traktkantarell har du fort ei deilig mettende suppe. Passer til fest og passer til turmat på termos. Du kan fint bruke tørket sopp på oppskrifter med fersk sopp, men husk forholdet 1:10. 10 g tørket sopp tilsvarer rundt 100 g fersk. Legg de tørkede soppene i bløt i varmt vann til den er myk, rundt 30 minutter. Klem av bløtevannet (spar på det til supper og sauser) og stek i smør.
Kutt og stek sopp gyllen og sprø i smør, smak til med salt og pepper. Hold av litt sopp til pynt på suppa. Kutt løk og hvitløk og stek med olje i en kasserolle til den blir blank og myk. Tilsett hvitvin og kok til den er nesten kokt inn. Hell i buljong, fløte, sopp, urter, sukker og blåmuggost. Ønsker du en mild blåmuggsmak starter du med 50 g og smaker deg videre frem. La suppa putre i 20 minutter. Kjør suppa glatt og jevn med en stavmikser og la den få et oppkok. Smak til med salt og pepper og evntuelt mer blåmuggost. Dette er en ganske tykk og mettende suppe, du kan fint bruke litt mer grønnsaksbuljong og fløte hvis du vil ha en tynnere konsistens. Pynt med revet blåmuggost, sprøstekt sopp og litt syrlig oxalis hvis du har. Husk du kan bruke tørket sopp! 10 g tørket sopp tilsvarer 100 g fersk.traktkantarell-suppe
Ingredients
Instructions
No Comments