Oppskrifter

Hylleblomstsaft

klar til å helle på sukkervann. NB, bladene er til pynt for foto, de skal ikke i saften. Bladene er faktisk svakt giftige!
Takk for en fin saftedag Pernille🙂

Sommerens beste drikk, smaken av konsentrert sommer. Bland ut saften med vann, farris eller skikkelige bobler, slurp slurp! Svarthyll blomstrer fra midten av juni og litt uti juli, litt avhengig av hvor du er i landet. Har du ikke anledning til å safte går det også an å tørke blomstene og ta de frem ved en senere anledning til saft, sirup og hylleblomst-te.

Hylleblomstsaft

Ingredients

  • 50 hylleblomsterskjermer
  • 2 liter vann
  • 3 økologiske sitroner
  • 1 kg rørsukker/sukker
  • 30 g sitronsyre

Instructions

1

Plukk rundt 50 blomsterskjermer/klaser med minst mulig blomsterstilk og uten blad og kvist. Blader og kvist er svakt giftig og skal ikke i saften. Kok opp vann, sitronsyre og sukker til sukkeret er oppløst. Vask og kutt sitroner i skiver. Rens blomstene for rusk og rask og legg de lagvis i en stor bøtte, kasserolle, bolle eller balje med sitronskiver. Hell sukkerlaken over og vend blomstene godt inn i laken. Sett blandingen kjølig og tildekket i 3-4 dager. Rør litt en gang hver dag. Hell blandingen gjennom en sil eller et klede. Klem ut all saften fra blomstermassen. Saften helles på rene flasker og holder seg godt i fryseren. Saften er konsentrert, bland ut med saft eller bobler etter egen smak. Beste sommerdrikken!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply