Oppskrifter

Ramsløkpuré

Ramsløkpuré er den beste og mest anvendelige måten å konservere ramsløk på syns jeg. Fyll puréen på små glass og sett de i kjøleskap. Da har du lett tilgang til å krydre sauser, dipp, dressing, supper, gryter, bakverk, pasta, pai, pizza… og alle andre retter du vanligvis ville brukt hvitløk til. Personlig er jeg litt forsiktig med bruken, det bør ikke bare smake ramsløk… smak deg frem, litt etter litt. Jeg vet at mange liker ramsløkpesto, denne puréen kan fint tilsettes ristede nøtter, litt olje og parmesan og moses til pesto. Puréen kan også fryses.

Ramsløkpuré

Dette er den beste måten å konservere ramsløk på syns jeg. Puréen er et supert utgangspunkt å bruke i sauser, supper, gryter, dressinger, bakverk, pizza, dipper, pesto... alle steder du ville brukt hvitløk...smak deg frem med en teskje av gangen...

Ingredients

  • 600 g ramsløkblader
  • 3 dl god olivenolje
  • 2 ts salt, smak til
  • olje til å «toppe» glassene

Instructions

1

Mos ramsløkbladene sammen med oljen med en stavmikser til en fin puré. Smak til med salt. Hell puréen på rene glass og topp med litt olje for å dekke over og «forsegle» puréen. Puréen holder seg lenge i kjøleskap. Den kan også fryses.

2

Gir ca. 7,5 dl puré

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply