I dag har jeg ryddet litt i fryseren og tatt opp frosne blåbær. Det er lurt å lage plass i fryseren til nye ville fangster. Vanligvis rører jeg de frosne blåbærene til syltetøy men nå skal jeg heller tørke dem. Tørkede blåbær er syrlig og søte, og perfekt å strø på yoghurt og dessert, blande i granola og nøtteblandinger, bruke i bakverk, te, energibarer og i sjokoladebark. Blåbær er en gratis kjemperessurs og det er mengder i skogen. Dessverre ikke like raskt å plukke blåbær som f.eks. tyttebær, men man kan jo bruke bærplukker (og utsette renskingen til etterpå). Nyplukkede blåbær med melk og sukker er et herlig barndomsminne sammen med pannekaker og nyrørte blåbær. Det du ikke spiser opp kan du fryse, sylte, safte eller som her; tørke.
Fordel bær utover et bakepapir på stekebrett og sett i ovn på 50 grader varmluft med døra på gløtt. Jeg brukte bær som var tint og silte de for at det ikke skulle bli så vått. Rør i bærene av og til. I min ovn tok det 5 timer. La bærene avkjøles helt og fyll de på glass med lokk.Tørka blåbær
Ingredients
Instructions
No Comments