Oppskrifter

Sitronkake med gullstjerne

Denne sitronkaken er nok nærmere en blondies (hvit brownies) med sitronsmak siden jeg har lurt inn hvit sjokolade. Farlig gode de her og veldig enkle å lage, også for de som har litt bake-kake-sperre. Her har jeg pyntet med en av sesongens første spiselige ville blomster; gullstjerne som heter Yellow Star of Bethlehem på engelsk, fint navn ikke sant? Gullstjerne passer godt i salaten og som pynt på dessert og kaker. Søtlig, frisk og floral smak som matcher godt sammen med disse deilige vanedannende sitronkakebitene. Har du ikke disse så pynt med andre spiselige blomster.

Sitronkake med gullstjerne

Ingredients

  • 3 egg
  • 1 neve med gullstjerneblomster
  • 2 dl sukker
  • 100g hvit sjokolade
  • 4 ss saft fra sitron
  • 2 ss revet sitronskall (ca 2 sitroner)
  • 175 g smør
  • 2 ts vaniljesukker
  • 3,5 dl hvetemel
  • Glasur:
  • 2 dl melis
  • 100 g smeltet hvit sjokolade
  • 2-3 ss saft fra sitron

Instructions

1

Bland egg og sukker og visp godt sammen med en visp, det skal ikke bli eggedosis. Riv skallet på økologiske sitroner med et rivjern og klem ut sitronsaften.

2

Grovhakk sjokoladen og smelt smøret i en kjele, tilsett sjokoladen og la den smelte. Hell smeltet smør og sjokolade samt sitronsaft i eggeblandingen og rør godt. Rør deretter inn mel og vaniljesukker.

3

Fordel deigen i en bakepapirkledd langpanne (ca 20x30 cm). Stekes midt i ovnen ved 175°C i ca 20 minutter. Avkjøles i formen.

4

Glasur: Rør sammen melis og sitronsaft. Ta litt og litt sitronsaft til du får passe tykk glasur. Jeg har også smeltet sjokolade i vannbad og rørt inn i glasuren for ekstra god smak! Finjuster tykkelsen med litt mer sitronsaft eller vann til du får perfekt konsistens. Fordel glasuren over den kalde kaken i formen og sett formen kjølig, gjerne over natten. Del opp i ønskede biter, det er en mektig kake så litt mindre stykker passer bra. Kaken blir bare bedre dagen derpå, men forsvinner dessverre veldig veldig fort.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply