Oppskrifter

Soppsalat

Denne salaten metter godt og passer vel så godt til middag som til lunch. Sopp og dill er det ikke så ofte jeg kombinerer men det er ingen grunn til ikke å fortsette med den blandingen. Har du forresten smakt havreris? Hvis ikke anbefaler jeg det som et veldig godt, mettende og fiberrikt alternativ til bulgur. Jeg har fortsatt mengder med tørket sopp etter i fjor og dette er en salat som er et ledd i spis-opp-soppen-før-neste-høst-aksjon. En veldig likandes og god aksjon spør du meg.

Soppsalat

Ingredients

  • Ca 40 g tørket sopp
  • Olje og smør til steking
  • Salt
  • Pepper
  • 1 hvitløksfedd
  • --
  • 2 rødbeter
  • Olje til baking
  • 1 ts Tørket timian
  • 1 ts Tørket rosmarin
  • --
  • 150 g tørr havreris eller bulgur
  • 100-150 g hvit geitost eller fetaost
  • 1/2 agurk
  • 40 g dill
  • --
  • Dressing:
  • 2 ss olje
  • 1 ss sitronsaft
  • 1 ss eplesidereddik
  • 1 ts dijon sennep
  • 1 ts akasie honning
  • Salt
  • Pepper

Instructions

1

Vask og eventuelt skrell rødbetene og kutt i skiver eller båter. Fordel båtene utover et bakepapir og dryss over krydder og litt olje. Bak i ovn på 210 grader i ca 40 minutter. Slipp ut fuktighet av ovnen underveis.

2

Dressing: Bland sammen olje, sitronsaft, eddik, honning og dijon-sennep, smak til med litt salt og pepper.

3

Kok opp havreris eller bulgur etter pakkens anvisning.

4

Legg den tørkede soppen i litt vann til den blir helt myk. Klem av vannet (spar til saus og supper) og stek soppen i olje og smør og tilsett finhakket hvitløk. Rør og stek til soppen blir gyllen og sprø.

5

Bland sammen bakte beter og kokt havreris, bland inn dressing og stekt sopp. Vend inn agurk og hakket dill og smuldre geitost over salaten. Server gjerne med brød.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply