Oppskrifter

Parasollsopp burger

En vakker parasollsopp som heter rødnende parasollsopp fordi den blir rød i kjøttet hvis du brekker eller kutter i den. Parasollsopp kommer i ferdig burger størrelse og form, en stor og tynn saftig burger klar for stekepanna. Ikke bli overrasket hvis du finner den i parker midt i byen, både en bysopp og en skogsopp dette. Her kan du lese mer om rødnende parasollsopp.

Parasollsopp burger

Serves: 4

Ingredients

  • 4 rødnende parasollsopp hatter
  • 4 burgerbrød, gjerne brioche
  • 1 avocado
  • salat
  • salt og pepper
  • chiliflak
  • olje og smør til steking
  • -
  • syltet rødløk:
  • 2 rødløk
  • 1 dl sukker
  • 2 dl eplesidereddik
  • 3 dl vann
  • -
  • Pestodressing:
  • 2-3 ss pesto
  • 3 ss rømme
  • 1 ss majones

Instructions

1

Start med å sylte løken; kutt løk i tynne skiver, bruk gjerne mandolin. Kok opp vann, sukker og eddik til sukkeret er oppløst. Fyll løken på et gullende rent glass og hell den varme laken over, avkjøl. Oppbevares i kjøleskap.

2

Bland sammen pestodressing ved å røre sammen pesto, rømme og majones. Jeg brukte ramsløkpesto, men du kan bruke den pestoen du har hvis du ikke har ramsløkpesto.

3

Kutt av stilkene på soppen og krydre med salt, pepper og kvernet chiliflak, stek soppen godt på begge sider i olje og smør. Grill brødene og monter burgerene i ønsket rekkefølge.

4

Her kan du også bruke konge-, blod-, beite- og åkersjampinjong eller portobellosopp (fullvokst aromasopp/sjampinjong) fra butikken.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply