Knasende gode ostechips som blir ekstra gode med smak av kantarell og litt grønne urter. De er raske å lage men pass på steketiden, de får fort brent smak hvis de står for lenge. Du kan bruke ulike urter og tørkede sopp som f.eks. traktkantarell eller steinsopp. Soppulver passer godt som krydder og smaksforsterker i sauser, dipp, supper, gryter, kryddersmør, til og med i flatbrød med kantarell. Det beste av alt er at du får brukt opp parmesanrester. Hjemme hos oss finner jeg gjerne 2-3 parmesanstumper hvis jeg leter godt i kjøleskapet. Hvis dette lyder kjent så er disse chipsene en super måte å bli kvitt stumpene på!
Kantarellpulver lager du ved å finhakke tørket kantarell i en matmølle eller med en stavmikser. Bland revet parmesan med soppulveret og legg ca 1 ss blanding i sirkler på et bakepapir. Flat ut fyllet så det er jevnt tykt. Dryss på litt urter som rosmarin og timian. Stek i ovn på 200 grader i ca. 5 minutter, pass på, ta de før de begynner å få farge, de smaker fort brent! Legg chipsene på rist til avkjøling. Disse chipsene er deilig tilbehør til f.eks. suppe eller på tapasbordet. Oppskriften gir 12 chips. Du kan også bruke tørket traktkantarell eller steinsopp. Parmesanchips med tørket kantarell
Ingredients
Instructions
No Comments