Brie og druer er en klassisk og god smakskombinasjon og toppet med stekt sopp ble det helt topp. Det er mange oppskrifter med bakt brie, men denne gangen baker vi heller druene og lager en dipp av osten. En skikkelig koserett alene, eller på tapas- eller ostebordet.
balsamicobakte druer
Legg soppen i bløt i lunkent vann i ca 30 minutter, klem ut vannet og stek soppen sprø i stekepanne med smør og olje. Smak til med salt og pepper. Jeg brukte traktkantareller for det har jeg store mengder av, men her kan du fint bruke andre typer sopp. Fordel druene utover et bakepapir på et bakebrett. Ringle over olivenolje og balsamico crema. Bland inn noen kvaster med rosmarin og gi det et dryss med salt og pepper. Bakes i ovn på 200 grader i ca. 25-30 minutter. Fjern druestilkene før du baker de (jeg gjorde ikke det og da blir det litt med masete å fjerne). Spar på saften som samler seg rundt de bakte druene. Skjær av alt det stive hvite skallet på brien, det skal ikke brukes. Kutt den myke brien opp i terninger. Bruk en matmølle eller stavmikser og kjør brie og creme fraiche til en glatt masse. Juster med mengde creme fraiche eller rømme til ønsket dipp-konsistens. Finhakk timian og bland inn i dippen. Fordel og smør dippen utover et serveringsfat og strø over stekt sopp og de bakte druene. Ringle over druesaften fra drue-bakingen også, masse god smak i den saften. Dryss over litt ekstra flaksalt og noen drag med pepper og godt med finhakket timian. Server gjerne kjeks eller brød til.Briedipp med stekt sopp og bakte druer
Ingredients
Instructions
No Comments