Oppskrifter

kantarell chutney

Chutney passer ypperlig til ost, kjøtt, fugl og vilt

kjekt å ha et glass eller to i kjøleskapet

kantarell chutney

Ingredients

  • fersk kantarell, renset (400g)
  • 1,5 gul løk
  • 12 svisker eller lik mengde rosiner
  • 1 rød chili
  • 2 ss finhakket ingefær
  • 1,5 ts kvernet pepper
  • 1 ss revet pepperrot
  • 1 ts salt
  • 2 kanelstang
  • 2 ss olje til steking
  • ---
  • Lake:
  • 6 dl vann
  • 2 dl eddik, 7% brun
  • 6 dl sukker (2dl hvitt og 4 dl brunt)

Instructions

1

Bland sammen laken først og la den småkoke til alt sukker er oppløst og at laken er kokt litt inn, ca 20 minutter.

2

Kutt løk, chili og ingefær og stek blankt og mykt i en stor kasserolle. Hakk soppen i mindre biter og stek med. Hell over laken, tilsett finhakket svisker, pepper, salt, kanelstang og pepperrot. La det koke på lav varme i ca 1,5 time. Følg med og rør om med jevne mellomrom. Det skal bli syltetøykonsistens og husk det stivner ytterligere etter avkjøling.

3

Fyll den varme chutneyen på sterile glass, avkjøl og sett glassene kjølig.

4

Nydelig til ost, kjøtt, fugl og vilt.

5

Jeg har også laget chutney med traktkantarell på samme oppskrift...kjempegodt!

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply
    Sissel Gaska
    September 27, 2023 at 9:25 am

    Har store mengder piggsopp – tror du en kan bruke de i denne oppskrifta

    • Reply
      annepanne.no
      September 28, 2023 at 5:28 pm

      Hei Sissel, godt spørsmål! Det har jeg ikke prøvd før, men syns det var en spennende ide…hvis du har så mye kan du ikke teste feks halv oppskrift? En annen ting jeg kom til å tenke på er om piggsopp kan funke som syltet?, den er jo så fast i kjøttet. Du finner oppskrift hvis du søker på syltet kantarell. Spennende å høre hvordan det går.

    Leave a Reply