Oppskrifter

Bananlapper med tørka tyttebær

Gi overmodne bananer en ny sjans! Disse bananlappene redder selv de mørkeste og mest slitne bananer. Havregryn, vann, egg og modne bananer, enkelt og greit, sunt og godt! Men denne smakskombinasjonen trenger også et syrlig innslag og her passer tørkede tyttebær perfekt. Mulig du kan bruke frosne og friske tyttebær også hvis du ikke har tørkede, men beregn da bittelitt mindre væske da bærene avgir væske.

Tørkede bær er supert å ha på lur til brød og bakst, grøt, musliblanding og desserter. Les mer om tørkede tyttebær her og tyttebær her.

Ingredients

  • 4 dl havregryn
  • 2 godt modne bananer
  • 2 egg
  • 2 dl vann
  • 4 ss tørka tyttebær
  • 1 ts salt
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 ss sitronsaft
  • smør/olje til å steke
  • ---
  • Rømme
  • ---
  • Tytttebær til pynt

Instructions

1

Bland alle ingredienser i en bolle, mos banan inn og rør alt godt sammen til en jevn røre. La røra stå å svelle kjølig i minimum en time. Jeg brukte store havregryn og tok noen runder med stavmikser for å gjøre røra litt finere. Det er ikke nødvendig men da får du en finere konsistens. Det går også an å bruke små lettkokte havregryn. Stekes på begge sider i panne med litt smør eller olje og server lune eller kalde. De er gode uten noe på i farta, med smør, tyttebær,syltetøy, eller en rømmeklatt og tørka tyttebær. Obligatorisk på tyttebærtur:)

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply