Oppskrifter

Gnocchi med korsknapp og salvie

Italienske potetklumper med parmesan som uttales njåkki. Tradisjonelt serveres disse med salviesmør og det får du oppskrift på her men med en liten vri; korsknapp. Korsknapp er en krypende og teppedannende liten urt i leppeblomstfamilien som du nærmest kan finne så lenge det er bart. Disse er plukket sent i november, det samme gjelder salvie som også leverer så lenge den ikke er dekket med snø. Korsknapp har en smak som minner om salvie og timian, men den er kraftig, så smak deg frem.

rull, kutt og klem…
kan lages i forveien og fryses
kortreist smak, salvie og korsknapp

Gnocchi med korsknapp og salvie

Serves: 4

Ingredients

  • deig:
  • 1 kg melne poteter
  • 3 eggeplommer
  • 150 g parmesan (100 i deigen og 50 til dryss)
  • 150 g hvetemel, gjerne glutenfritt
  • 2 ts salt
  • Litt pepper
  • ---
  • 650 g kokte gnocchi
  • 100 g smør
  • 20 blader korsknapp
  • 10 blader salvie
  • Salt og pepper
  • 50 g revet parmesan

Instructions

1

Skrell, kok, avkjøl og mos eller rasp potetene. Bland mel med salt og pepper og vend inn finrevet parmesan. Bland mel og osteblandingen med eggeplommer og potet. Kna det godt sammen og lag en stor glatt ball. Pakk ballen inn i plast og la den hvile en halvtimes tid i kjøleskap. Rull lange pølser med hendene, ca. 1-1,5 cm tykke og kutt opp i biter. Hvis du ønsker kan du klemme hver bit med en gaffel for å få et fint mønster. Ha bitene under plast for å unngå inntørking. Kok opp en stor kjele med lettsaltet vann. Legg bitene i vannet og la de koke noen minutter eller til de flyter opp, da er de ferdige og fiskes opp med en hullsleiv. Disse er nå klare for spising eller så kan du brune de litt i smør. Du kan også fryse ned f.eks halvparten av gnocchiene og ha på lur til en annen gang.

2

Stek opp urtene med smøret, spar litt av smøret til gnocchiene. Stek til smøret blir brunt og urtene blir sprø. Sett til side. Stek gnocchiene til de blir gyldne i en ny panne, smak til med salt og pepper og hell over urtesmøret og server. Det er parmesan i deigen men det blir ekstra godt med et godt dryss parmesan over.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply