Oppskrifter

Ville sommerruller

Disse rullene er så utrolig gode, og når du får dreisen på rullinga kan du fylle de med akkurat det du ønsker. Gulrot, mango, avocado og en eller annen løk bør være med ellers er det bare å fylle i med kylling, svin, sopp, fisk, reker, spirer, glassnudler, tofu, nøtter, grønt og kryddergrønt… her har jeg masse god ramsløk og det var sesong for almefrukter (lysegrønne frø som henger på almetrær, se bilder lenger ned) men skvallerkål, villsopp, villløk og løkurt skal i rullene neste gang.

Ville sommerruller med alm og ramsløk

Ingredients

  • 12 store runde rispapir (22 cm i diameter)
  • Fyll:
  • Ca 400 g rensede reker eller scampi
  • 1 avocado
  • 1 mango
  • 2 gulrot
  • Ca 24 blader ramsløk (eller 6 vårløk)
  • 4 dl almefrukter (eller en hjertesalat)
  • Bunt med koriander
  • 3 lime
  • ramsløkblomster til pynt
  • sesamfrø til dryss
  • peanøttdipp:
  • 170 g penøttsmør
  • 5 ss soyasaus
  • 5 ss sweet chili sauce
  • 1 ts sesamolje
  • 2 ss limesaft
  • 2 ss akasiehonning

Instructions

1

Lag dippen først. Bland alle ingrediensene sammen. Skrell og kutt mango og gulrot i strimler og avokado i kuber, organiser alt fyllet i ulike skåler. Fyll varmt vann i en bolle for å dyppe risarkene i. Ta ett risark av gangen, dypp det noen sekunder i vannet til det blir helt mykt og legg arket utover en fjøl. Prøv å løfle arket uten at det kleber seg sammen. Fyll på med litt av alle ingrediensene i et avlangt felt på midten, brett inn sidene og rull til en deilig villrull. Server med peanøttdipp og limesaft.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply