Stor stas å plukke hjemmedyrket asparges i hagen og krydre med hjemmedyrket ramsløk. Her ligger aspargesene å hviler på en seng av parmesansaus med ristede pinjekjerner, revet parmesan, sprø ramsløksmuler og sesongens pynt; engfiol og engkarse. Vårlykke!
Krutonger: Smør skivene på begge sider med ramsløkpuré. Smelt godt med smør /olje i en panne og stek gyllent på begge sider. Avkjøles på rist med tørkepapir for å trekke ut overflødig fett. Del opp skivene i kuber, staver eller kutt/knekk/riv opp til krønsj eller smuler. Slik lager du ramsløkpuré: Mos ramsløkbladene sammen med oljen med en stavmikser til en fin puré. Smak til med salt. Hell puréen på rene glass og topp med litt olje for å dekke over og «forsegle» puréen. Puréen holder seg lenge i kjøleskap. Den kan også fryses. Gir ca. 7,5 dl puré. Parmesansaus: Kok opp creme fraiche og bland inn finrevet parmesan, finhakket ramsløkblader (eller litt ramsløkpuré) og saft fra sitron. Rør til osten er smeltet , smak til med salt og pepper. Asparges: stek raskt i panne med litt smør eller olje, krydre med salt og litt pepper. Server asparges på seng av parmesansaus med revet parmesan, ristede pinjekjerner og ramsløksmuler. Pynt med sesongens blomster.Asparges med parmesansaus og ramsløksmuler
Ingredients
Instructions
No Comments