Oppskrifter

chimichurri med strandstjerne

Chimichurri er sommer-ferie-grill-dressing og året-rundt-favoritt. Alt blir godt med chimichurri og det passer til alt. Kort fortalt blander du god olje og god eddik med chili, rødløk, hvitløk og mengder med hakket grønt. Jeg bruker ikke oppskrift og blander og smaker meg frem, men her får du et utgangspunkt som du kan smake til. Det er aldri feil å lage mye, du kan bruke den til marinade, dressing, vinaigrette, grillolje, på pizza, til alt av grill, kjøtt, fisk, fugl, vilt, grønt og pasta, blande i rømme og til ost, dyppe i brød, helle i suppa, sausen, gryta og salaten. Hovedurtene er persille og bergmynte (samme som oregano) men det er ingen grunn til å ikke blande inn vill grønn godis som løvetann, karse, skvallerkål og her med strandstjerne, også kalt strandasters. Strandstjerne er en plante som liker seg på stranden. Svakt sukkulent med frisk og litt salt smak, hint av hav, sommer og sol.

vakker strandplante
passer veldig godt til grillmat
deilige friske og saftige blader med hint av salt hav

chimichurri med strandstjerne

Ingredients

  • 1-1,5 dl god extra virgin olivenolje
  • 0,5 dl sherry eddik
  • 1-2 ts sukker
  • 1 rød chili
  • Saft av ¼ sitron
  • 0,5 rødløk
  • 1 fedd hvitløk
  • 30 g bergmynte /oregano
  • 60 g persille
  • 30 g strandstjerneblader
  • salt og pepper

Instructions

1

Bland sammen olivenolje, eddik og sukker. Kutt rødløk og chili i små biter (jeg tok ut frøene), hvitløk finhakkes, det samme med alle urtene. Bland alt sammen godt og smak til med litt salt og pepper. Her har du en universaldressing som passer til det meste og den blir bare bedre av å trekke litt så alle smakene får blandet seg! Du kan erstatte strandstjerne med mer av persille eller løvetann, karse eller skvallerkål. Og så har jeg pyntet med blomster; strandstjerne og bergmynteblomster. Og så snek jeg på noen strandreddikblomster som også vokser på stranden. Du kan fint hoppe over pynten.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply