Oppskrifter

Kantarell-knask

kandisert og tørket kantarell
søte kantareller til tørk
skogens gull

Kantareller passer faktisk godt sammen med søtt! Kok opp kantareller i sukkerlake og la de surre litt sammen og da har du grunnlag for både karamelliserte kantareller og kantarellsirup. Kantarellknasket har jeg blandet i karameller og i granola på gresk yoghurt og har flere bruksideér på gang…anvennelig knask!

klar til å drysse over noe søtt og god….

Kantarell-knask

Ingredients

 • 250 g renset kantarell
 • 1 dl vann
 • 3 dl sukker

Instructions

1

Kok opp vann og sukker. Kutt opp kantarell i små biter og la soppen koke med i rundt 30 minutter. Fisk opp kantarellbitene med en hullsleiv og legg de på et bakepapir og tørk soppen i sopptørker eller i stekeovnen på rundt 50 grader med døra på gløtt. Spar på resten av sukkerlaken. Når soppen er tørket så har du knasende søt kantarell-knask som passer i desserter, bakst og som dryss. Legg knasket på tette glass.

2

Tips: Sil sukkerlaken i et klede for å fjerne smårusk og kok den ytterligere inn. Fyll på glass og sett kjølig. Deilig sirup med kantarellsmak som er vilt godt på vaniljeis eller gresk yoghurt og nøtter. Overraskende godt faktisk!

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Christina
  November 29, 2022 at 8:27 am

  Så deilig! Tror du det vil fungere å lage kantarell-knask av tørket kantarell også? 🙂

  • Reply
   annepanne.no
   December 1, 2022 at 7:46 pm

   Hei Christina:) Det har jeg ikke prøvd men jeg vil jo tro at det vil fungere på samme måte etter at soppen har ligget i bløt?
   Spent å høre om det fungerer hvis du gjør et forsøk.

  Leave a Reply