Oppskrifter

Soppsalat med grønnkål og salatost

Salat med sopp er topp! I hagen bugner det med grønnkål og i skogen med sopp…da er man faktisk nesten halveis til en god salat; legg til syltet rødløk, granateplekjerner, deilig salatost og server med godt brød.

Soppsalat med grønnkål og salatost

Ingredients

  • 400 g renset sopp/kantarell
  • Olje og smør til steking
  • Salt og pepper
  • 1 glass salatost fra Valdresmeieriet
  • 150 g grønnkål
  • ½ granateple
  • 1-2 dl syltet løk
  • --
  • Syltet løk:
  • 2 rødløk
  • 1 kopp sukker
  • 1 kopp eplesidereddik
  • 2 kopper vann

Instructions

1

Sylt rødløk hvis du ikke allerede har; kok opp sukker, vann og eddik til sukkeret er oppløst. Kutt løk i skiver og tilsett løken i den kokende væsken. Sett tilside og kjøl ned. Hell på rent glass og la stå kjølig.

2

Stek sopp i smør og olje til den får stekeskorpe, smak til med salt og pepper.

3

Vask og fjern stilker på grønnkålen, riv kålen i mindre biter og la den få et raskt oppkok, sil deretter i iskaldt vann og la renne av.

4

Bland sopp, grønnkål, granateplekjerner, syltet rødløk og ost til en salat, bruk litt av oljen som osten kommer i som dressing. Valdresmeieriets salatost ligger i en veldig god olje, bruk den...anbefales.

5

Pynt med blomkarseblomster hvis du har.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply