Oppskrifter

Nøttestek med sopp

Det blir mye godt kjøtt i julen og ønsker du et alternativ som passer sammen med det tradisjonelle julemat-tilbehøret så kan jeg anbefale denne nøttesteken med tørket bløtlagt traktkantarell. Denne kan du også lage i god tid og ha på lur i fryseren. Jeg har blandet inn både tørkede tyttebær og tranebær, da blir det mer sødme i smaken, og julete. Hvis du vil ha en stek som passer året rundt kan du droppe bær og variere med basilikumurt, steinsopp, sjampinjong, hvitløk og andre nøtter som for eksempel pinje og pecannøtter.

en god blanding
press massen godt ned i formen

saftig, deilig nøttestek

Nøttestek med sopp

Serves: 4-6

Ingredients

  • 150 g valnøtter
  • 150 g mandler
  • 1 dl havregryn
  • 2 ss potetmel
  • Ca. 30 g tørket sopp, f.eks. traktkantarell
  • Ca. 2 ss olje og smør til steking av sopp
  • salt og pepper til steking av sopp
  • 1 neve hakket fersk persille
  • 1 gul løk
  • 2 ss olje til steking løk
  • 50 g tørka tyttebær (kan sløyfes eller erstattes med tranebær)
  • 50 g tørka tranebær
  • 2 ts timian, tørket
  • 1 ts rosmarin, tørket
  • 0,5 ts chili flak
  • 1,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 0,5 dl soppvann/bløtevann
  • 3 egg
  • -
  • Bakepapir
  • Brødform

Instructions

1

Legg soppen i bløt i lunkent vann som så vidt dekker soppen. La stå til soppen er myk. Klem av bløtevannet men ikke kast det! Stek traktkantarell i olje og smør og krydre med salt og pepper og tilsett finhakket persille mot slutten av steketiden.

2

Finhakk løk og stek den blank og myk i olje.

3

Grovhakk mandler og valnøtter og bland med havregryn, potetmel, timian, rosmarin, chili, salt, pepper og tørka bær.

4

Bland løk og sopp i blandingen og tilsett 3 egg og bløtevannet. Rør godt og la røra stå å trekke en time eller to.

5

Kle en brødform med bakepapir og hell nøttestekblandingen i formen. Press og klem massen godt sammen.

6

Stekes på 180 grader i ca 45 minutter.

7

Ta nøttesteka ut av formen og la den hvile på rist. Serveres på fjøl og skjær i skiver med en brødkniv. Steika passer veldig godt med smørstekte rosenkål, mandelpotet og madeirasaus i tillegg til tyttebærsyltetøy.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply