Dette er en pai som har herjet på instagram en tid og det er lett å skjønne at det er blitt en hit. Metoden er enkel: tin butterdeigplater, del de i to og legg platene over noe du liker, stek, voilà! Jeg har testet ut unge eksemplarer av kongesjampinjong og blodsjampinjong. Ville sjampinjonger smaker mye mer enn de du finner i butikken og smaken er anis-aktig. Personlig får jeg ikke den smaken helt til å gå opp med tradisjonelle sopptilbehør som hvitløk, løk, ost, bacon osv men tenker at syrlig og søtlig tilbehør passer bedre. Grønt eple, gule rosiner, mandel, timian og flytende honning passet perfekt sammen med den fete og sprø butterdeigen, etter min smak. Men med steinsopp hadde jeg sikkert kjørt på med løk, balsamico, ost, parmesan, hvitløk og pinjer osv ….mmm, må testes.
Nedenfor ser du både kongesjampinjong og blodsjampinjong ( den som rødner i snittet), temmelig like utenpå og kan brukes på samme måte.
Tin butterdeigsplatene og del de i to. Kutt sjampinjong i skiver til du har 8 «fine» skiver og kutt resten i små terninger. Stek soppterningene i smør og olje til de får farge og smak til med salt og pepper. Finhakk et halvt eple og bland bitene med soppen. Kutt resten av eplet i tynne skiver og legg til side sammen med soppskivene. Grovhakk mandler og bland de inn med sopp og eple og rør inn en god ss smør, timian og rosiner. Bland godt. Sett ovnen på 190 grader og smør et bakepapir med olje liggende på et stekebrett. Fordel 8 soppskiver utover bakepapiret med jevnt mellomrom. Legg 2-3 halve tynne epleskiver over hver sopp og en god kladd med soppblanding over epleskivene. Legg butterdeigplatene over og klem de ned over fyllet. Hvis du vil kan du klemme kantene ned med tennene på en gaffel og stikk hull i deigen med en gaffel, 3-4 ganger på midten. Pisk et egg og pensle alle paiene og stek deretter i ovn ca 20 minutter, til de er lys brune. Jeg serverte de lune, opp ned, med frisk timian og litt honning, så enkelt og så godt! Denne metoden inviterer til gjentagelse med både søtt og salt innhold.Opp-ned-pai med sjampinjong
Ingredients
Instructions
No Comments