Oppskrifter

Geitrams-te

knusktørr geitrams-te
geitramsblader
fermenterte blader til tørk

Geitrams har lang tradisjon som teplante og i Koporje ved St. Petersburg ble skoger brent ned for å stimulere geitramstveksten. Koporje-teen eller Ivan-te som den også kalles var populær i Russland i tsartiden. Teen var også populær blandt te-svindlere. Det viste seg at importert kinesisk te ble blandet ut med geitrams-te i stor stil! Fornemme russere nippet til kinesisk te i god tro i mange år før te-svindelen ble oppdaget.

Geitrams-te

Ingredients

  • geitramsblader
  • glass

Instructions

1

Bruk unge blader til teen, sank helst før blomstring. Bladene kjevles, rulles mellom fingre/hender eller bankes for å «knuse» bladfibrene. Press bladene hardt sammen oppe i et rent syltetøyglass stort eller lite. Det er viktig å fylle det helt opp og være så hardpakka som mulig, altså minst mulig luft for best fermentering. Sett på lokk og la glasset stå 3-4 dager i god romtemperatur. Pirk bladene ut og tørk de knusktørre og legg de på en tett boks. Bruk ca 2 ts te til en kopp. La trekke i 10 minutter.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply