Oppskrifter

Pannacotta med rognebladskudd og syrinsirup

Panacotta er aldri feil og med smak av rognebladskudd er dette en av vårens beste desserter med vilt innslag. Rognebladskuddene har en deilig smak av mandel, mandelessens eller marsipan om du vil. Vanligvis bruker jeg vaniljestang, men rognebladskudd gir en artig og kjempegod vri på en kjær klassiker. Jeg hadde nettopp laget syrinsirup så da brukte jeg et tynt lag av den som topping, men du kan selvfølgelig bruke bær, frukt eller f.eks. rabarbra. Men jeg syns det ville være synd å overkjøre den fine mandelsmaken i pannacottaen… så anbefaler en topping med nokså nøytral smak. Og selvfølgelig pynte med blomster; blomster som er i sesong nå og som kan passe med denne desserten er : fiol, natt og dag, forglemmegei, hegg, eple og syrinblomster. Oppskriften er til 4 men jeg og en god venninne klarte fint (og raskt) å spise opp alle fire fotomodellene. Pannacottaen fikk også nytt navn; Annecotta, som selvfølgelig jeg som heter Anne syns var et veldig fint navn;) Takk Lillian!

unge rognebladskudd
rogneskudd kokt i fløte, dufter deilig…
forsvinner meget fort, anbefaler dobbel dose

Pannacotta med rognebladskudd og syrinsirup

Serves: 4

Ingredients

 • panacotta:
 • 5 dl fløte
 • 1 dl rognebladskudd
 • 3 plater gelatin
 • 1-1,5 dl sukker
 • ---
 • syrinsirup:
 • 4 dl syrinblomster
 • 4 dl sukker
 • 4 dl vann
 • 1/4 sitron, saften av

Instructions

1

Pannacotta: La gelatinplatene ligge i kaldt vann i 10 minutter. Kok opp fløte og tilfør unge rognebladskudd og la de trekke i 1-2 minutter. Ta kjelen av varmen og smak etter om skuddene har avgitt godt med mandelsmak. Hvis ja så sil fløten og spar på bladene. Du kan kjenne lukten etter et minutt eller to, da er det tid å sjekke smaken. Hvis fløten ikke har tatt smak; kok og rør litt til, men litt av gangen til fløten har tatt smak. Min erfaring er at hvis rognebladskuddene koker eller trekker for lenge får fløten en bitter ettersmak, det samme sies hvis bladene ikke er unge nok, bruk bare skuddene, de som ikke har brettet seg ut enda.

2

Sil fløten og spar på bladskuddene. Tilsett sukker og kok og rør forsiktig til sukker er oppløst. Smak på fløten og vurder om du vil tilsette mer smak; klem fløten og saften ut av de silte bladene og smak deg frem. Ta kjelen av varmen, klem vannet ut av gelatinplatene og tilfør de i den varme fløten mens du rører, en etter en. Rør til gelatinplatene er gått i oppløsning. Fløten må ikke koke etter at gelatinen er tilført. Hell blandingen i serveringsglass og la de stå kjølig til de har stivnet.

3

Syrinsirup: Kok opp vann og sukker til sukkeret er oppløst. Tilsett syrinblomster (bruk kun blomstene) og la det putre på svak varme i 10 minutter. Sett kjelen til side og la blandingen trekke i ca. en halv time. Sil blandingen og kok inn sirupen i nye 10-15 minutter. Tilsett sitron underveis og da vil du se sirupen skifter farge fra nøytral til rosa! Fyll på rene glass og sett kjølig. Mai lykke på glass!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply