Oppskrifter

multe-is i en fei

dessert i en fei

Har du dårlig tid, fløte, melis, frosne multer og litt rester med julekaker?…hvis ja; da har du en dessert på få minutter. Du trenger en foodprosessor med roterende blad; fyll på med frosne bær, melis og fløte, kjør foodprosessor og server i skåler. Har du et minutt ekstra knuser du litt tørre julekaker og legger i bunn av dessertskålen og hvis du tilfeldigvis har litt multesyltetøy eller tinte bær stående så topper du med det, eller sitronmellisse, eller ristede nøtter… Takk for tipset Cecilie!

frosne herligheter

multe-is i en fei

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
Serves: 4-6

Ingredients

  • 400-500 g frosne multer
  • 1,5 dl melis
  • 3 dl fløte
  • --
  • knuste julekaker
  • eller
  • ristede nøtter
  • evnt. multesyltetøy

Instructions

1

Denne isen lages på kjøkkenbenken og bør lages rett før servering. Det er en myk is, som soft-is men vel så godt som tradisjonell multekrem og helt genial hvis du har glemt å tine multene. Du kan selvfølgelig lage samme dessert med andre frosne bær.

2

Du trenger en foodprosessor eller blender med roterende blad; fyll på med frosne bær, melis og fløte, kjør massen til isen er jevn og fin. Server raskt i dessertskåler.

3

Hvis du vil kvitte deg med kjeks, julekaker, granola eller lignende så bruk smulene som sprøtt tilbehør. Topp med mynte, sitronmelisse eller litt multesyltetøy. God dessert!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

%d bloggers like this: