Oppskrifter

Nudelsuppe med grå jordmusserong

nudelsuppe
grå jordmusserong til bløt
slurp

Nudelsuppe med grå jordmusserong

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
Serves: 4

Ingredients

  • 12 dl kylling eller svinekraft*
  • 20 g tørket sopp, her grå jordmusserong
  • Ca 25 g ingefær
  • 3 ss soyasaus
  • 2 ss fiskesaus
  • 2 fedd hvitløk
  • 0,5 ts chiliflakes
  • 1 sitrongress, valgfritt
  • ---
  • Topping:
  • 4 egg
  • 200 g tørre nudler
  • 2 vårløk
  • 1 pk brokkolini
  • Ristede sesamfrø
  • strimlet noriark, valgfritt
  • ---
  • *enkel kyllingkraft:
  • 1 kyllingskrog
  • 2 løk
  • 4 gulrøtter
  • 2 persillerot
  • 2 fedd hvitløk
  • 10 pepperkorn
  • 2,2 liter vann

Instructions

1

Legg tørket sopp i lunket vann i minimum 30 minutter, jeg brukte grå jordmusserong men her kan du bruke det du har. Klem av vannet forsiktig og legg soppen i suppa når ferdig oppbløtt. Hvis du ikke har tørket sopp hjemme så kan du bruke tørket eller fersk shiitake fra butikken.

2

Varm opp kraft og tilsett tynne skiver ingefær og hvitløk, soyasaus, fiskesaus og 1 stilk sitrongress. Du kan bruke kyllingkraft eller svinekraft, eller en blanding av begge. La suppa koke på lav varme i ca 30 minutter, tilsett den oppbløtte soppen etter 15 minutter og brokkolini de siste 4-5 minuttene. Kok smilende egg, ca 4-5 minutter avhengig av størrelse. Legg ferdig kokte nudler i skålen, hell over suppa og del egg og legg på topp med sesam og vårløkdryss. Har du strimlet kylling eller svinekjøtt så er det godt i suppa, det samme er strimlet noriark.

3

*Her er oppskriften på en enkel kyllingkraft: 1 kyllingskrog, 2 løk, 4 gulrøtter, 2 persillerot, 2 fedd hvitløk, 10 pepperkorn, 2,2 liter vann. Del skrog og grønnsaker i biter og gi et oppkok før kraften trekker i rundt 5 timer. Skum kraften med jevne mellomrom; fjern det grå grumsete proteinet på overflaten med en skje. Reduser kraften; sil kraften med en fin sil og la den koke inn til litt over halvparten. Skum underveis.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

%d bloggers like this: