Oppskrifter

Steinsopp-pizza

Pizza er godt, særlig hvis du topper den med steinsopp …helt vilt godt det!

Steinsopp-pizza

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
Serves: 4

Ingredients

  • Deig:
  • 450 g tipo 00 mel, pizzamel
  • 3 dl lunkent vann
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ts tørrgjær
  • 1 ts salt
  • 1 ts sukker
  • mel til utbaking
  • -
  • Fyll:
  • 3 dl creme fraiche
  • 1-2 fedd hvitløk
  • 1 ts salt
  • pepper
  • 2 hele mozzarella
  • Frisk timian
  • 3-4 unge steinsopp

Instructions

1

Deig: Bland sammen det tørre og tilsett lunkent vann og olje, rør sammen og elt deigen til den blir myk og smidig. La den hvile i bollen sin i minimum 10 min med klede over. Legg deigen over på et melet brett eller kjøkkenbenk og form den til en ball. La den ligge å heve til det dobbelte under et klede. Jeg delte deigen i 2 emner og laget 2 to-mannspizzaer. Passer til 4 personer mengdemessig.

2

Bland creme fraiche med knust hvitløk, salt og pepper. Kjevle ut deigen, smør på fyllet, kutt eller riv mozarella og fordel utover. Dryss over med frisk timian og skjær soppen i tynne skiver og legg på toppen. Stekes på 220 grader, over og undervarme i ca. 15-20 minutter. Alltid godt med litt kvernet pepper og en skvett god olivenolje rett før servering. Nam!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

%d bloggers like this: