Oppskrifter

Vaffel med ramsløk

Disse vaflene smaker sunt, men også veldig godt. Og sunne er de; havregryn, frø, vann, olje, egg og salt. Bare sunne ingredienser. Ikke sukker, jeg bruker disse vaflene som erstatning for brød. Steker opp mange og fryser de ned og tar opp etter behov og skjerper de i brødristeren. Ofte krydrer jeg røra med krydderurter som timian, bergmynte, persille og gressløk. Og ramsløk! Jeg har ramsløkpuré på glass og blander inn i røra; vilt godt! Du kan selvfølgelig bruke din egen vaffeloppskrift (uten sukker) og blande inn urter og ramsløk. Eller så kan du oppgradere min oppskrift ved å erstatte noe av vannet med melk eller fløte.

Røren gir rundt 32 plater. Jeg pleier å steke opp halvparten med «ren» røre og tilsetter urter eller ramsløkspuré i resten.

Vaffel med ramsløk

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Ingredients

  • 2,5 -3 l vann
  • 800 g havregryn
  • 1 dl chiafrø
  • 1 dl sesamfrø
  • 1 dl solsikkefrø
  • 1 dl hampfrø
  • 1 dl qinoafrø (tørre)
  • 1 dl gresskarkjerner
  • 1 dl linfrø
  • 2 egg
  • 0,5 dl olje
  • 2-3 ts salt
  • -
  • Ramsløkpure, 2 ss til 1 liter vaffelrøre
  • -
  • Topping:
  • Rømme
  • Ørretrogn eller løyrom
  • gressløk/gressløkblomster

Instructions

1

Bland alt det tørre og hell på vann blandet med pisket egg og olje. La røren stå å svelle, helst over natten. Tilfør litt vann hvis du syns røra er litt tykk etter svelling. Hvis du ikke har alle de ulike frøene kan du bruke de du har men at det tilsammen blir ca. 7 dl. Hakkede nøtter er også godt, eller hva med å raspe opp en gammel ostebitrest eller andre rester og blande inn? En super måte å rydde og renske opp i rester av nøtter og frø mm.

2

Som nevnt tidligere er disse vaflene en god erstatning for brød og du kan ha hva du vil av pålegg iom at smaken er så nøytral, både søtt og salt pålegg passer. Med krydder og ramsløk i røra begrenser det seg selvfølgelig til salt pålegg. På bildet har jeg klassisk topping som man ofte serverer på blinis, sånne små litt tykke pannekaker/lapper. Men vaffel funker helt topp det og.

3

Dette er en stor oppskrift, røren gir rundt 32 plater. Jeg pleier å steke opp halvparten med «ren» røre og tilsetter urter eller aller helst ramsløkspuré i resten.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

%d bloggers like this: