Oppskrifter

Vårrull med sopp

Dette må jeg lage oftere! Nå har jeg kjøpt inn flere pakker med frosne vårrullark og har på lur i fryseren så nå er det ingen unnskylding lenger! Rullingen kan være litt uvant, men den kommer du fort inn i, og når det gjelder fyll er det uante kombinasjoner. Har du fersk, tørket eller fryst sopp er det perfekt vårrullfyll. Og du må ikke frityrsteke heller, disse har jeg laget i stekeovn og de blir sprø og gode og langtfra så fete som frityrstekte. Her får du oppskrift på hjemmelaget sweet chili sauce, men vil du spare tid så kjøper du den ferdig eller bruker en soyasaus eller søt soyasaus.

sopp, kål, nudler og urt
brett nederste flipp opp og venstre og høyre inn mot midt
rull opp mot tupp og fukt tupp med vann og “lim” tupp inntil
klar for ovn , panne eller frityrgryte
hot hot
hjemmelaget hot sweet chili sauce
sprø med mykt og godt fyll

Vårrull med sopp

Ingredients

  • vårruller:
  • 200 g stekt blandingssopp (sleipsopp, kantarell, smørsopp og blågrå østerssopp)
  • Ca 30 vårrullark
  • 250 g finstrimlet kål
  • 1 gulrot raspet
  • 100 g tørre glassnudler
  • 15 g fersk ingefær, ca 2 ss
  • 2 fedd finhakket hvitløk
  • 1 ss sesamolje
  • 1 ss rapsolje
  • 4 ss soyaolje
  • 4 ss ketchap manis
  • 1-2 ss sweet chili sauce
  • Saft av 2 båter lime
  • Stor neve koriander
  • 3 vårløk, kuttet
  • salt
  • ---
  • Olje til steking av sopp
  • Salt og pepper
  • ---
  • Sweet chili sauce:
  • 18 rød chili
  • 20 g frisk ingefær, ca 2 cm
  • 2 kinesisk hvitløk
  • 5 dl sukker
  • 2 dl vann
  • 2 dl riseddik/eplesidereddik
  • 3 ss maizennamel, strøkne
  • 0,5-1 dl kaldt vann til utrøring av maizenna

Instructions

1

Tin vårrullarkene.

2

Rens, kutt og stek sopp i rapsolje og krydre med salt og pepper. Jeg brukte frossen soppblanding (sleipsopp, kantarell og smørsopp) fra fryseren sammen med frossen gråblå østerssopp. Kok glassnudler etter pakkens anvisning. Stek finhakket kål og gulrot raskt i sesam og rapsolje sammen med finkuttet ingefær og hvitløk. Bland kål og gulrotblanding med sopp og glassnudler. Vend inn soyaolje, ketchap manis, limesaft og sweet chili sauce. Smak til med litt salt. Da er det klart for vårrull-rulling.

3

Sett ovn på 220 grader. Du kan selvfølgelig frityrsteke rullene, eller steke de i panne men jeg syns ovn går fort og det blir ikke så fett. Vårrullene blir skikkelig sprø i ovn...lover!

4

Denne oppskriften gir ca 26 vårruller. Legg ca 2 ss fyll pr ark og brett arket litt som en konvolutt og lim sammen hjørnet med vann. (Jeg legger de ferdige rullene, og arkene, under plastfolie så de ikke skal tørke.) Legg vårrullene utover et oljesmurt bakepapir og smør olje over vårrullene. Stekes i ovn i ca 20 minutter, eller til de blir lyst gyldne og sprø, du kan snu de underveis for jevnere steking. Server varme med sweet chili sauce eller en søt soyasaus.

5

Sweet chili sauce: Kutt av stilkene på chiliene og finhakk med kniv eller en matmølle, gjør det samme med hvitløk og ingefær. Jeg liker at chilien er kuttet fremfor most. Jeg lot alle chilifrøene være med og da får du en hot saus, men ikke for hot. Skeptisk? Fjern frøene fra halvparten av chiliene.

6

Kok opp vann, sukker og eddik til sukkeret er oppløst. Tilsett finhakket chili, hvitløk og ingefær. La det putre i 15 minutter før du tilsetter maizennavann i en tynn stråle mens du rører, nå skal sausen tykne. La sausen koke 2-3 minutter og avkjøl. Sausen tykner ytterligere når den er kald. Fyll på rent glass og sett i kjøleskap.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply