Oppskrifter

Blåskjell med tangmelde

Tangmelde, strandmelde og meldestokk er alle melder i amarantfamilien og i slekt med spinat. Tangmelde kan du finne mye av i strandsonen og som navnet tilsier så vokser den ofte på gammel tang som har ligget noen år. Strandmelde har en mild smak med et hint av sjø og kan brukes som spinat. Jeg bruker unge blader og unge skudd. Du kan også finne strandmelde i samme område, den er høyere og litt buskaktig med smale avlange mindre blader. Meldestokk finner du som ugress langs jorder, i åker, grøftekanter i hage og park. Tangmelde passer godt til sjømat og her er den sammen med blåskjellcurry.

Blåskjell med tangmelde

Serves: 4

Ingredients

  • Halv gul løk
  • 2 kg blåskjell
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 rød chili
  • 2 ss revet ingefær, ca 30 g
  • 3-4 ss rød curry-paste
  • 6 dl kokosmelk
  • 1 l tangmelde, ca 60 g
  • Saft av halv lime
  • 0,5-1 ts sukker
  • Salt og pepper
  • Olje til steking

Instructions

1

Skyll og rens blåskjell, kast skjell med sprekker og skader samt de som ikke lukker seg når du kakker på dem.

2

Kutt og stek løk sammen med finhakket chili og hvitløk i en kaserolle med olje. Erstatt gjerne hvitløk med seiersløk eller ramsløk hvis du har. Tilsett kokosmelk og currypaste og la det koke opp mens du rører ut pasten. Tilsett ingefær og limesaft, rør og smak til med salt og pepper og eventuelt litt sukker. Riv eller kutt tangmelden grovt og rør inn i gryta, hell i blåskjellene og la de putre/dampe under lokk til de åpner seg.

3

Kast skjell som ikke vil åpne seg. Server gjerne ris til.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply