Løksuppe er godt, enkelt og rimelig. Tre veldig gode grunner til å sette denne klassikeren på to-do-listen. Og en ikke fult så vanlig løksuppeingrediens gir denne suppa en ekstra smaksdimensjon; steinsopp.
Ostesmørbrød med steinsopp er en rett i seg selv og strengt tatt kan du kutte ut suppa og bare spise ostesmørbrød… en skikkelig god koserett med eller uten følge.
Rens løk og kutt løken i skiver med 1-1,5 cm tykkelse. Del hvitløk i to på tvers. Fordel løk og hvitløk utover et stekebrett med bakepapir. Ringle over olje. Bak løk og hvitløk på 210 grader i ca 1 time. Slipp ut damp et par ganger og snu rundt på løken. Legg sopp til bløt i litt vann til den blir myk. Klem av vannet (spar på vannet) og stek soppen i olje og smør, krydre med salt og pepper. Flytt løken over i en stekepanne med smør. Klem ut den bakte hvitløken ut av skallet og over løken. Dryss over sukker. Rør og stek til løken er karamellisert. Løken er nå ganske grøtete. Tilsett hvitvin og la alt putre i 15-20 minutter til mye av vinen er redusert. Smak til med litt salt og pepper. Tilsett 1 ss potetmel eller hvetemel for jevning og rør melet godt inn. Bland løken med kraften og tilsett kryddergrønt, soya saus og worcestersaus. (her kan du også bruke 1-2 dl av soppvannet) La suppa koke i 20-30 minutter. Fisk opp kryddergrønt og fyll suppa i serveringsskåler. Mens suppa putrer så skjær og kutt til brød og rist i brødrister, et stykke eller 2 mindre til hver servering. Jeg brukte en baguett i skiver. Legg revet ost og stekt sopp på brødet og bak i ovn på bakepapir til osten er smeltet. Legg ostesmørbrødet på suppa og dryss over timian og eventuell stekt sopp til overs.Løksuppe med gratinert steinsopp
Ingredients
Instructions
No Comments