Oppskrifter

Steinsopp-smør

Yummy Yummy

Har du tørket steinsopp på lur? Det er nå du kan høste av skattkammeret ditt og nyte fjorårets fine sanketurer og timer med tørking og konservering. Dette smøret må jeg be deg om å lage! Det er så godt at jeg spiser tynne skiver som om det var ost. Smaken er først litt anonym men tiendedelssekunder etter så eksploderer den deilige steinsoppsmaken. Smøres helst på smaksnøytrale råvarer som flatbrød, brød, bakt potet og grønnsaker, fisk og fugl. Jeg stekte aspargesbønner lett i olje og litt salt og pepper og lot noen skiver smelte over…vilt godt!

krukke med umami
hjemmelaget smør, faktisk enkelt
goklumpen
smør+salt+steinsopp
himmelsk

Steinsopp-smør

Har du tørket steinsopp liggende? Samme prinsipp som kryddersmør som man gjerne har på grillmat og bakte poteter eller bare naturell på brød. Av alle kryddersmør, smør og rørte smør jeg har smakt så smaker dette smøret himmelsk! Jeg har laget smøret fra bunn av med fløte, det er enkelt å lage men du kan selvfølgelig blande inn steinsopp i kjøpt smør.

Ingredients

 • 5 dl fløte eller ca 175 g smør
 • --
 • 10-12 g tørket steinsopp
 • 1 strøken ts himalayasalt eller havsalt

Instructions

1

Hell fløte i en bolle og visp på full styrke med en kjøkkenmaskin, som om du skal lage krem. Visp til kremen blir stiv og til slutt skiller seg og blir kornete/klumpete. Nå er fløten kjernet. Legg massen i en finmasket sil/dørslag og skyll ut det «hvite vannet» mellom klumpene med iskaldt vann. Klem småklumpene sammen til en ball og klem og kna klumpen litt ekstra godt i en bolle med iskald vann. Det er for å få ut siste rester av det «hvite vannet» som kalles for kjernemelk. Bytt vann i bollen helt til vannet forblir klart.

2

Finhakk/pulveriser den tørkede soppen med f. eks en stavmikser eller matmølle. Bland smøret med sopp og salt med en gaffel. Form en pølse, pakk inn i matpapir og legg i kjøleskapet så har du deilig grillsmør. Du kan også røre smøret mykt og sette frem til brød og og andre godsaker, men anbefaler nokså smaksnøytrale godsaker ellers forsvinner den herlige soppsmaken.

3

Oppskriften gir ca. 175 g vilt godt gourmetsmør.

4

Du kan lage steinsoppsmør med ferdig kjøpt smør også, men vær forsiktig med salt og smak deg frem siden smøret allerede er saltet.

5

Ingen grunn til å ikke prøve annen tørket sopp også, og annet vilt grønt

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply
  Ника
  February 4, 2022 at 12:12 am

  Завороженность у меня лично наисильнейшее. Я по новой попал на Ваш сайт.

  • Reply
   annepanne.no
   February 4, 2022 at 9:46 am

   Thanks 🙂

 • Reply
  择偶网
  June 28, 2022 at 12:35 pm

  Very Good!不错呀!

 • Leave a Reply