Oppskrifter

Smashed potato med frostvokssopp

snadderpoteter
frost ingen hindring

Frostvokssopp er en kjempegod sopp med sesong sent på høsten og ofte etter at frosten har kommet. God i soppblanding eller alene og sammen med noen restepoteter ble det en liten smaksfest en kjedelig og kald ukedag i november. Gleder meg allerede til neste høst. Denne retten kan passe som tilbehør til kjøtt, fugl, vilt og fisk eller som en egen koserett. Smashed potato er enkelt å lage; klem poteter flate og fyll på med smør, krydder, urter, litt ost og deilig sprø sopp. Ingen fasit på denne retten, fyll på med den soppen du har; fersk, tørket, fryst eller syltet og varier gjerne med urter, ost og krydder.

Her har du en annen oppskrift på knallgodt kryddersmør med tørket steinsopp; steinsopp-smør, det passer garantert også godt på smashed potatoes.

for en råvare!

Smashed potato med frostvokssopp

Ingredients

  • 12 kokte poteter
  • 100 g stekt frostvokssopp
  • ---
  • kryddersmør:
  • 2 fedd hvitløk
  • 100 g romtemperert smør
  • 30 g finrevet parmesan
  • 20 g finhakket persille
  • Salt og pepper
  • --
  • topp med litt ekstra parmesan
  • smør til steking

Instructions

1

Bland sammen smør, finhakket hvitløk, persille, litt salt og pepper og finrevet parmesan. Legg potetene utover et stekebrett og klem hver potet flat og topp potetene med en klatt smør på hver. Kutt frostvokssopp i mindre biter og stek de litt i panne med smør. smak til med salt og pepper. Sett brettet med poteter inn i ovn på 210 grader og bak potetene til smøret har smeltet. Ta brettet ut og dryss sopp og litt parmesan over potetene og stek videre til osten er smeltet og soppen ser sprø og gyldne ut.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply