Oppskrifter

Tørka tyttebær

Nå er det bærsesong og tørking av bær er en super måte å konservere bær på. Bare pass på at de er tørre nok før du putter de på glass med lokk. Tørkede tyttebær passer i brød, kaker, kjeks, granola, energibars, sjokolade, dessert, saus, marinader, gryter og i krydderblandinger og malt opp som krydder og som smakstilsetning. Og sikkert mange andre ting!

tyttebærpulver, dryss over eller rør inn deilig smak

Tørka tyttebær

Ingredients

  • tyttebær

Instructions

1

Rens bærene og legg de utover på stekebrett og la de lufttørke/soltørke i et par dager. Pass på at bærene ligger alene og ikke oppe på hverandre og i klynger. Flytt brettene med bær til stekeovnen og tørk de på 30-40 grader i ca 2 timer. Øk til 50 grader og tørk videre til de er tørre. Skjekk med jevne mellomrom, eventuelt øk med 5-7 grader. La bærene kjøle ned når de er tørre, skjekk at de er helt tørre ellers så kan de mugne. Fyll på glass med lokk og sett mørkt.

2

Har du dehydrator/tørkemaskin fordeler du bærene utover tørkeristene på samme måte som på stekebrett men uten fortørking, og tørker de på 57 grader i 10-15 timer. (anbefaling på min dehydrator Excalibur). Skjekk at de er helt tørre ellers så kan de mugne. Fyll på glass med lokk og sett mørkt.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply