Oppskrifter

Asparges med parmesansaus og ramsløksmuler

kortreist lykke

Stor stas å plukke hjemmedyrket asparges i hagen og krydre med hjemmedyrket ramsløk. Her ligger aspargesene å hviler på en seng av parmesansaus med ristede pinjekjerner, revet parmesan, sprø ramsløksmuler og sesongens pynt; engfiol og engkarse. Vårlykke!

Asparges med parmesansaus og ramsløksmuler

Ingredients

  • 250 g asparges
  • smør/olje til steking
  • salt
  • pepper
  • ---
  • parmesansaus:
  • 300 g creme fraiche
  • 90 g revet parmesan
  • 1 ts saft av sitron
  • 2 blader ramsløk finhakket, evnt 1 fedd hvitløk
  • salt og pepper
  • ---
  • 20 g revet parmesan
  • 30 g ristede pinjenøtter
  • ---
  • Krutonger:
  • 75 g landbrød, gjerne daggammelt
  • 30 g smør
  • 2 ss olje
  • 2-3 ts ramsløkpuré
  • salt
  • ---
  • ramsløkpuré:
  • 600 g ramsløkblader
  • 3 dl god olivenolje
  • 2 ts salt, smak til
  • olje til å «toppe» glassene

Instructions

1

Krutonger: Smør skivene på begge sider med ramsløkpuré. Smelt godt med smør /olje i en panne og stek gyllent på begge sider. Avkjøles på rist med tørkepapir for å trekke ut overflødig fett. Del opp skivene i kuber, staver eller kutt/knekk/riv opp til krønsj eller smuler. Slik lager du ramsløkpuré: Mos ramsløkbladene sammen med oljen med en stavmikser til en fin puré. Smak til med salt. Hell puréen på rene glass og topp med litt olje for å dekke over og «forsegle» puréen. Puréen holder seg lenge i kjøleskap. Den kan også fryses. Gir ca. 7,5 dl puré.

2

Parmesansaus: Kok opp creme fraiche og bland inn finrevet parmesan, finhakket ramsløkblader (eller litt ramsløkpuré) og saft fra sitron. Rør til osten er smeltet , smak til med salt og pepper.

3

Asparges: stek raskt i panne med litt smør eller olje, krydre med salt og litt pepper.

4

Server asparges på seng av parmesansaus med revet parmesan, ristede pinjekjerner og ramsløksmuler. Pynt med sesongens blomster.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply