Oppskrifter

Hummus med stekt løvetann og skvallerkål

deilig hummus med vill topping

Jeg elsker hummus, som egen rett og som tilbehør. Legg et lag med hummus på en tallerken og du har et digg grunnlag å toppe med masse godt. Denne gangen en enkel variant med masse deilig sprøstekt ugress…

skvallerkål
løvetannknopper
løvetann

Hummus med stekt løvetann og skvallerkål

Ingredients

  • 5 dl tørre kikerter
  • Vann til utvanning
  • 1,5 dl nøytral olje
  • Saft fra en halv sitron
  • 4 ss tahini
  • 3,5 dl kikertkokevann, evnt vann
  • 2 fedd hvitløk
  • 3 ts spisskummen
  • 3 ts salt
  • 1 ts malt koriander
  • -
  • Olje til å ringle på hummus
  • -
  • Topping:
  • 1 neve skvallerkål
  • 1 neve løvetannblader
  • 1 neve lvetannknopper
  • 1 fedd hvitløk
  • Olje til steking
  • Ristede sesamfrø til dryss

Instructions

1

Legg kikertene i kaldt vann og la de stå å svelle over natten. Skyll og sil de utvannede kikertene og dekk de med vann i en kjele. Kok opp og la koke i 10-15 minutter. Sil og la kikertene renne av, men spar på kokevannet. Bland kikertertene med olje, sitronsaft og tahini og ca. halvparten av kokevannet. Finmos blandingen med en stavmikser eller en kjøkkenmølle. Bland i krydder og hvitløk og litt og litt av kokevannet, mos til du får en bra konsistens. Jo finere og mer silkemyk konsistens jo bedre. Oppskriften gir ca. 1,3 dl hummus.

2

Stek ugresset skvallerkål og løvetann i olje og hvitløk til det blir gyllent og sprøtt. Smak til med salt og pepper. Ringle litt olje over hummusen og dryss over det stekte ugresset samt ristede sesamfrø.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply