Oppskrifter

kantarell chutney

Chutney passer ypperlig til ost, kjøtt, fugl og vilt

kjekt å ha et glass eller to i kjøleskapet

kantarell chutney

Ingredients

  • fersk kantarell, renset (400g)
  • 1,5 gul løk
  • 12 svisker eller lik mengde rosiner
  • 1 rød chili
  • 2 ss finhakket ingefær
  • 1,5 ts kvernet pepper
  • 1 ss revet pepperrot
  • 1 ts salt
  • 2 kanelstang
  • 2 ss olje til steking
  • ---
  • Lake:
  • 6 dl vann
  • 2 dl eddik, 7% brun
  • 6 dl sukker (2dl hvitt og 4 dl brunt)

Instructions

1

Bland sammen laken først og la den småkoke til alt sukker er oppløst og at laken er kokt litt inn, ca 20 minutter.

2

Kutt løk, chili og ingefær og stek blankt og mykt i en stor kasserolle. Hakk soppen i mindre biter og stek med. Hell over laken, tilsett finhakket svisker, pepper, salt, kanelstang og pepperrot. La det koke på lav varme i ca 1,5 time. Følg med og rør om med jevne mellomrom. Det skal bli syltetøykonsistens og husk det stivner ytterligere etter avkjøling.

3

Fyll den varme chutneyen på sterile glass, avkjøl og sett glassene kjølig.

4

Nydelig til ost, kjøtt, fugl og vilt.

5

Jeg har også laget chutney med traktkantarell på samme oppskrift...kjempegodt!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

%d bloggers like this: