Oppskrifter

Nachos med sopp

digg inn
spicy og godt
sopp er topp på nachos

Nachos med sopp

Ingredients

  • 200 g tortilla chips
  • 150 g revet cheddar og gulost, 50:50
  • ---
  • 150 g stekt blandet sopp (sleipsopp, piggsopp og sandsopp)
  • 1 ts kummin
  • 0,5 ts chilliflakes
  • 0,5 ts røkt paprika
  • 1 fedd hvitløk
  • olje eller smør til steking
  • salt og pepper
  • ---
  • 1 Avocado
  • Sylta jalapeno
  • Koriander, frisk
  • vårløk
  • Salsasaus, hot
  • ---
  • Cheddarsaus:
  • 2 ss smør
  • 2 ss mel
  • 3-4 dl melk
  • 150 g revet cheddar
  • litt salt
  • pittelitt cayennepepper
  • ---
  • Lime

Instructions

1

Stek soppen godt sammen med krydderene, smak til med salt og pepper og evntuelt mer krydder. Fyll en ildfast form med tortillachips, fyll på med stekt sopp, ost, jalapeno, hot salsa og gratiner på 220 grader i 4-5 minutter...pass på chipsene, de blir fort brent. Toppes med mere salsasaus, avocadoterninger, vårløk, koriander og chilimajones, chipotlemajones eller cheddarsaus, Skvis lime-saft over og rømme er også godt. Nyyyyyt!

2

Cheddarsaus lager du akkurat som hvit saus: smelt smør i en kasserolle (skal ikke bli brunt) tilsett mel og rør godt til det er blandet med smøret, spe på med melk i tynn stråle mens du hele tiden rører kraftig, kok opp under omrøring til sausen tykner. Tilsett osten, og rør til du får en glatt saus.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply