Oppskrifter

Russekålsalat

Jeg elsker brokkolisalat, nå også russekålsalat. Egentlig samme salaten bare erstatt brokkoli med blomsterknoppene til russekål. Opprinnelig tror jeg det er sprøstekte baconbiter i brokkolisalaten og det kan da umulig skade her hvis du vil ha det med?

Russekålsalat

Ingredients

  • 200 g rensede russekål blomsterknopper
  • 3 dl creme fraiche
  • 1 raus ss majones
  • 1 liten rød løk
  • 2 ss saft av sitron
  • 2 ts sukker
  • salt og pepper
  • 50 g tørkede tranebær eller rosiner

Instructions

1

Bland sammen creme fraiche, majones, sitronsaft og sukker. smak til med salt og pepper. Finhakk løk og kutt russekålbitene i litt mindre biter. Rør alt sammen og tilsett tørkede rosiner eller tranebær. La stå å trekke litt kjølig. Pynt med gressløkblomster hvis du har tilgjengelig. Du kan fint lette salaten ved å bruke creme fraiche lett og eller lett-majones. Eller kjør på med sprøstekt bacon som topping!

2

Det passer også godt med ristede nøtter og /eller granateplekjerner.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply