Oppskrifter

Tartar med løvetann, ramsløkmajo og bekkekarse

Jeg elsker tartar og syns at det er en super forrett eller smårett. Det fine med tartar er at du kan blande deg akkurat den varianten du vil! Klassisk tartar er kvernet eller finkuttet rått oksekjøtt gjerne med rødbeter, sylteagurk, sjalottløk, kapers, dijonsennep og eggeplomme. Viltkjøtt passer utmerket også og feks rå tunfisk, rå kamskjell eller laks kan også kvernes og smakssettes. Det samme med rødbeter. Jeg har vært så heldig å få smake den legendariske tartaren hos Manfreds i København og da har du bare lyst på flere tartar-kick. Her kommer en variant med løvetannblader (smaker som ruccola), ramsløk og bekkekarse (skarp sennep/pepperrotsmak) med ramsløksmajones servert på sprø og salte potetchips. Kanskje ikke helt på Manfreds-nivå, men det ble noen skikkelig deilige munnfuller.

Tartar med løvetann, ramsløkmajo og bekkekarse

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Ingredients

  • 230 g okse indrefilet
  • pepper
  • 2 ss god olivenolje
  • 15-20 g løvetannblader
  • 20 g helios hele sylteagurk
  • 3 ss finhakket rød løk
  • 3-4 blader ramsløk
  • Ca 10 blader bekkekarse
  • ---
  • Potetchips med havsalt
  • ---
  • ramsløkmajones:
  • 2 eggeplommer
  • 2 dl nøytral olje
  • 2 ts dijon sennep
  • 2 ts hvitvinseddik
  • 2 ss vann
  • 1/4 ts Salt
  • 1/4 ts Pepper
  • 1 ts ramsløkpuré eller 2-3 ferske blader

Instructions

1

Tartar: Finkutt indrefilet i bitte små biter eller kvern kjøttet med en kjøttkvern. Bland inn olivenolje og kvern over pepper. Finkutt løvetannblader, sylteagurk, rød løk, ramsløk og bekkekarse. Smak til med mer salt eller pepper. Spar noen blader bekkekarse til pynt.

2

majones: bland eggeplommer, sennep, eddik, vann, salt, pepper og finhakket ramsløk godt og fyll blandingen i et høy smal beholder/glass som akkurat har plass til en stavmikser. Sett stavmikseren nede i blandingen og hell over oljen. Start stavmikseren og kjør på full styrke og dra den sakte oppover i glasset slik at mer olje kommer til og tilslutt alt er godt blandet og blitt majones. Smak eventuelt til med krydder og mer ramsløk.

3

Server tartaren som munnfuller med en dæsj tartar og majones på potetchipsflak. Pynt med bekkekarseblader.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

%d bloggers like this: