Oppskrifter

Vassarve-salat med chevre og rødbete

vassarve, ugress på menyen

Sent på høst men likevel masse vassarve i hagen og rødkløver i grøftekanten. Klarte ikke la være å blande en siste villsalat før minusgradene setter en stopper. Bakte rødbeter er godt og passer godt sammen med chevre og valnøtter. Sammen med masse deilig sprø vassarve ble det en mettende og god salat.

senhøstsalat

Vassarve salat med chevre og rødbete

Serves: 2

Ingredients

  • 80 g valnøtter
  • 80 g chevre
  • 200 g rødbeter
  • Rosmarin, 4 kvaster
  • 1 ts tørket timian
  • 2 Hvitløkfedd
  • Ca. 100 g vassarve
  • olje til baking
  • oxalis til pynt hvis du har
  • rødkløver til pynt hvis du har
  • ---
  • Dressing:
  • 2 ss olje
  • 2 ss hvitvinseddik
  • 2 ts flytende honning
  • 1 ts dijon sennep
  • Salt og pepper

Instructions

1

Skrell rødbeter og kutt de i staver eller terninger. Spre rødbetbitene utover et bakepapir og dryss over tørket timian, salt, pepper, knust hvitløksfedd, rosmarin og olivenolje. Bland godt sammen og bak i ovn på 200 grader i ca 30-45 minutter. Rør rundt i blandingen par-tre ganger iløpet av baketiden men ta de ut før de eventuelt blir brente. Jeg liker at de er godt stekt og crispy.

2

Bland sammen dressingen og rist valnøttene i tørr panne. Bland sammen nøtter, vassarve, chevre i skiver og rødbetbitene (de kan godt være lune) Ringle over dressing og pynt med rødkløver og oxalis(surkløver/gjøksyre)hvis du har. Salaten passer godt som tilbehør til fugl eller som selvstendig rett gjerne med brød til.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply