Jeg elsker spicy, sweet and sticky chicken og var spent på om strutseving funket i den samme sterke, søte og klissete sausen. YES! Aller beste strutsevingmåltidet så langt, og jeg har hatt ganske mange. Men det meste funker kanskje i en sånn digg saus…uansett: Vilt godt!
Start med å sylte grønnsakene. Snitt eller riv grønnsaker med kniv eller et juliennejern. Jeg bruker gulrot og vårløk her, men reddik og nepe passer også godt å sylte. Rør sammen laken og la de kuttede grønnsakene trekke i laken. Bland sammen srirachamajones, smak deg frem litt og litt. Fyll på en spruteflaske hvis du vil ha striper, hvis ikke funker det fint med teskje. Gjør klar alt til bao-buns. Jeg kjøpte ferdige og frosne og tilberedte de etter pakkens anvisning. Det er viktig at strutseving får minimum 10 minutter varmebehandling, derfor steker jeg de først i 5 minutter i olje. Jeg bruker sesamolje blandet med litt rapsolje fordi jeg synes sesamolje passer i smak til denne retten. Rør sammen ingrediensene til spicy, sweet and sticky sausen. Du avgjør hvor sterk du vil ha den med srirachasausen. Hell sausen over de stekte strutsevingene og la det putre videre til sausen tykner litt og blir klissete. Det tar mellom 10 og 15 minutter. Ikke rør for mye da faller strutsevingene fra hverandre (smaken blir den samme selvfølgelig). Fyll hver bao-bun med salat, syltede grønnsaker, spicy sweet and sticky strutseving, srirachamajones og et dryss med ristede sesamfrø. Jeg glemte på bildet men det anbefaler jeg selvfølgelig, elsker koriander.Spicy, sweet and sticky strutseving
Ingredients
Instructions
No Comments