Oppskrifter

Friterte spisslønnblomster

Dette er skikkelig godt! Løp ut å sikre deg lønneblomster nå i sesong i begynnelsen i mai. Her har jeg brukt søt chilisaus som dipp men du kan dippe med det du liker best. Veldig fornøyd med frityrrøren, blomstene holder seg sprø lenge, lenge nok til at det ikke er mer igjen så lag gjerne dobbel dose! Vil minne om at det er mye annet vilt som med hell kan friteres…

Friterte spisslønnblomster

Ingredients

  • 1 l spisslønnblomster
  • Frityrrøre:
  • 100 g mel glutenfritt
  • 1 egg
  • 2 dl kaldt vann
  • 2 ss potetmel
  • 1 ts natron
  • 0,5 ts salt
  • 2 liter frityrolje
  • Sweet chilisauce

Instructions

1

Rens og gjør klar spisslønnblomstene. Sett klar en stor kjele med olje, en hullsleiv og papirrull. Bland det tørre til frityrrøren sammen. Pisk sammen egg og vann med en gaffel og sikt i litt og litt av det tørre. Rør med gaffelen til en jevn røre, helt ok med bittelitt klumper. Varm opp oljen til ca 175 grader. Dypp lønneblomstklasene i røren og over i frityren. Følg med, her går det fort... fisk blomstene opp når de er gyldne og la renne av på papir. Server med sweet chilisauce, rømme med hakket løkurt eller feks soyasaus.

2

Jeg har brukt glutenfritt mel, men du kan bruke vanlig hvis du vil.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply