Oppskrifter

syltet gresskar med kratthumleblom

ung rosett med smakfulle røtter

Syltet gresskar er et friskt og godt tilbehør til kylling, kalkun og kjøtt. Det er vanlig å bruke nellik i laken men her har jeg brukt røtter fra kratthumleblom som også smaker nellik! Må si jeg er superfornøyd med resultatet og lurer på hvorfor jeg ikke bruker kratthumleblomrøtter oftere! Syns det er gøy at en så anonym plante kan ha så spennende smak på røttene. Kratthumleblom er forøvrig et irriterende ugress etter avblomstring. Frøkula er sammensatt av masse mindre frø med spisse små kroker og fungerer som en ball med borrelås som setter seg fast i blandt annet pelsen til katten vår, og det tyder på at vi har veldig mye kratthumleblom i nærheten med tanke på antall frøfloker i pelsen.

norges svar på nellikspirer
passer godt til kjøtt og fugl

syltet gresskar med kratthumleblom

Ingredients

  • Ca 1 kg gresskar
  • (Ca 600 g nettovekt etter rensing)
  • 1,5 dl hvitvinseddik
  • 3 dl sukker
  • 5 dl vann
  • 15-20 g ingefær
  • 6 g kratthumleblomrøtter

Instructions

1

Del gresskaret i 2 og skrap ut frø og alt det myke tråete kjøttet. (frøene kan renses og tørkes eller krydres og stekes til snacks) Del gresskaret i båter og skrell og kutt deretter opp i terninger, ca 1x1 cm. Kok opp vann, eddik og sukker til sukker er oppløst, tilsett ingefær og røtter. La blandingen få et oppkok og koke noen minutter. Tilsett gresskarterningene og la alt småkoke i ca 4-5 minutter, eller til terningene er litt møre. Jeg liker at de er litt faste, blir litt kjedelig hvis de går i oppløsning. Avkjøl og hell over på rene glass og sett kjølig.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply